Chiftelute de vinete

Ingrediente:
 
800 g vinete
100 g branza 
100 g cascaval
doua oua
doua linguri faina
100 g ceapa alba
200 ml ulei
o salata verde mica
sare, piper
 
Mod de pregatire: vinetele se coc pe aragaz si cand sunt inca putin fierbinti se curata si se lasa la scurs pe un blat de lemn, ca sa indepartam cat mai mult lichidul amar. Se toaca si se adauga cele doua oua bine batute cu faina, branza sfaramata cu furculita, ceapa tocata marunt si putin calita inainte, iar toata compozitia se amesteca bine pana este omogena. Se condimenteaza cu sare si piper si se lasa putin la rece, la frigider (10 - 15 minute). Se scoate si se lasa la temperatura camerei, iar intre timp se incinge bine ulei intr-o tigaie incapatoare si din amestecul de vinete se modeleaza chiftelute potrivite ca marime si se pun la prajit. Se fac pe ambele parti si se asaza pe un platou, pe foi de salata bine spalate si cat sunt inca fierbinti se presara deasupra cascaval ras. Se pot servi cu un sos de rosii cu mirodenii sau iaurt cu verdeata tocata marunt.

Articole asemănătoare