Ciulama cu carne de iepure

 Ciulamaua cu carne de iepure este o reteta mai rar intalnita si preparata la noi, insa este cat se poate de gustoasa.


Carnea de iepure contine putin colesterol, este sanatoasa si se poate utiliza si in diete.


Ingredientele necesare sunt cele de mai jos:

500 g carne de iepure

4 linguri de ulei

100 g unt

3 linguri cu varf de faina

300 ml lapte dulce, fierbinte

sare

piper


Modul de preparare este urmatorul:

Carnea de iepure se taie in bucati mari.

Se incinge uleiul intr-o tigaie.

Apoi in acesta se rumenesc bucatile de carne de iepure, pe ambele parti.

Dupa aceea se pune apa peste ele, cat sa fie carnea acoperita.

Se acopera si se lasa sa fiarba timp de 40 de minute.

In functie de preferinta, puteti adauga peste aceasta si un morcov, o bucatica de radacina de telina si una de patrunjel, pentru ca supa sa aiba un gust mult mai deosebit.

Cand este gata, se strecoara.

Apoi din aceasta se opresc 600 ml.

Bucatile de carne se pun pe o farfurie, care se acopera pentru a ramane calde.

Intr-o oala se prepara sosul alb.

Untul se amesteca impreuna cu faina si laptele.

Apoi se adauga si 900 ml de supa.

La final, sosul alb se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga si carnea de iepure in acest sos.

Se mai lasa 5 minute pe foc.

Dupa aceea se serveste imediat ciulamaua rezultata alaturi de mamaliga calda.

Sursa foto

Articole asemănătoare