Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
CREMA CU FRUCTE EXOTICE

Crema cu fructe exotice

carambola

 Dintre fructele potrivite sunt portocalele si fructul stea, carambola, care se gaseste si in magazinele noastre. Carambola este apreciat si pentru aspectul sau, pe care il puteti felia si astfel obtineti stelute decorative.

Ingrediente pentru 4 portii:

 4 foi de gelatina alba

 400g branza proaspata granulata

 1-2 linguri sirop de artar sau miere

 8 linguri lapte

 2 varfuri de cutit praf de vanilie

 1 lingura suc de lamaie

 1 1/4 l suc de portocale proaspat stors sau din comert

 1 lingura unt

 2-3 linguri lichior de portocale

 8 portocale mici

 1 fruct carambola

 12-16 frunzulite de menta

Carambola, fructul stea, este galben, iar gustul ne duce cu gandul in acelasi timp la citrice, mãr ºi prune, fiind o sursa minunata de vitamina C.

Mod preparare:

Etapa I: Se pune gelatina cu apa rece intr-un vas mic, se inmoaie 6 minute si se stoarce.

Etapa II: Se amesteca branza cu siropul de artar. Se incalzeste laptele, se dizolva gelatina in el si se adauga la branza. Se aromatizeaza cu praful de vanilie si sucul de lamaie.

Etapa III: 4 forme sau 4 cesti se umplu cu branza si se tin 30 de minute la rece.

Etapa IV: Se adauga sucul de portocale si untul intr-o cratita mica, se dau putin in fiert si se aromatizeaza cu lichiorul de portocale.

Etapa V: Se spala portocalele si carambola, se sterg si se taie felii. Se spala menta si se scutura de apa. Se cufunda cestile putin in apa fierbinte, se rastoarna crema de branza in mijlocul cate unei farfurioare si se aranjeaza feliile de fructe alaturi. Se orneaza cu menta si se servesc impreuna cu siropul de portocale.

Timp: preparare - 20 minute; la foc - 5 minute;

Valoare calorica:

1 portie: 218 kcal

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu fructe si ceai negru

    Un ceai negru este excelent in orice moment al zilei, iar in aceasta combinatie va sta la baza unui smoothie cu fructe, multe vitamine, si un plus de energie atat de necesar.

  • Sushi din fructe exotice

    Sushi nu este pentru toata lumea, si prea putini copii l-ar incerca de bunavoie. Dar acest desert-gustare pastreaza forma, inlocuind pestele si orezul cu fructe si legume exotice, un spectacol de culoare si arome care va fi cu siguranta pe gustul micilor pofticiosi. E o reteta versatila, in care ingredientele pot fi inlocuite cu fructele de sezon sau cele preferate, taiate pe dimensiuni si respectand pe cat posibil proportiile.

  • Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor

    Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.

  • Deserturi rapide. Crema de branza dulce cu fructe

    Un desert rapid si aromat puteti realiza pregatind crema de branza dulce cu fructe. Ingredientele de care aveti nevoie pentru preparare sunt urmatoarele:

  • Masca faciala cu fructe tropicale

    Intrebuintata cu regularitate, o masca faciala naturala si preparata cu fructe proaspete ori alte ingrediente naturale este intotdeauna benefica pentru pielea noastra. Va propunem sa incercati masca de fata cu fructe tropicale.


Warning: fopen(cache/bb752e892556962037f89f944276f8a8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139