Crema cu fructe exotice

carambola

 Dintre fructele potrivite sunt portocalele si fructul stea, carambola, care se gaseste si in magazinele noastre. Carambola este apreciat si pentru aspectul sau, pe care il puteti felia si astfel obtineti stelute decorative.

Ingrediente pentru 4 portii:

 4 foi de gelatina alba

 400g branza proaspata granulata

 1-2 linguri sirop de artar sau miere

 8 linguri lapte

 2 varfuri de cutit praf de vanilie

 1 lingura suc de lamaie

 1 1/4 l suc de portocale proaspat stors sau din comert

 1 lingura unt

 2-3 linguri lichior de portocale

 8 portocale mici

 1 fruct carambola

 12-16 frunzulite de menta

Carambola, fructul stea, este galben, iar gustul ne duce cu gandul in acelasi timp la citrice, mr i prune, fiind o sursa minunata de vitamina C.

Mod preparare:

Etapa I: Se pune gelatina cu apa rece intr-un vas mic, se inmoaie 6 minute si se stoarce.

Etapa II: Se amesteca branza cu siropul de artar. Se incalzeste laptele, se dizolva gelatina in el si se adauga la branza. Se aromatizeaza cu praful de vanilie si sucul de lamaie.

Etapa III: 4 forme sau 4 cesti se umplu cu branza si se tin 30 de minute la rece.

Etapa IV: Se adauga sucul de portocale si untul intr-o cratita mica, se dau putin in fiert si se aromatizeaza cu lichiorul de portocale.

Etapa V: Se spala portocalele si carambola, se sterg si se taie felii. Se spala menta si se scutura de apa. Se cufunda cestile putin in apa fierbinte, se rastoarna crema de branza in mijlocul cate unei farfurioare si se aranjeaza feliile de fructe alaturi. Se orneaza cu menta si se servesc impreuna cu siropul de portocale.

Timp: preparare - 20 minute; la foc - 5 minute;

Valoare calorica:

1 portie: 218 kcal

Articole asemănătoare

  • Cynar - bitterul cu gust de anghinare

    Cynar este o bautura mai putin obisnuita, in care anghinarea "joaca" rolul principal, alaturi de o duzina de alte plante si ierburi, rezultatul final fiind un gust complex, cu note de mirodenii, fructe, puternic, vegetal, cu esente exotice.

  • Smochinele, fructe recomandate in luna noiembrie

    Smochinele sunt fructe exotice gustoase cu multe proprietati benefice pentru organism. Chinezii foloseau smochinele in prepararea supelor medicinale. Hinduistii considerau smochinul sacru, fiind folosit in medicina ayurvedica.

  • Gustari cu fructe. Mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor

    Profitati de o gustare cu fructe intre mese, pe care o puteti realiza cat se poate de simplu. Va propunem sa incercati reteta de mere umplute cu scortisoara si stafide la cuptor.

  • Deserturi rapide. Crema de branza dulce cu fructe

    Un desert rapid si aromat puteti realiza pregatind crema de branza dulce cu fructe. Ingredientele de care aveti nevoie pentru preparare sunt urmatoarele:

  • Masca faciala cu fructe tropicale

    Intrebuintata cu regularitate, o masca faciala naturala si preparata cu fructe proaspete ori alte ingrediente naturale este intotdeauna benefica pentru pielea noastra. Va propunem sa incercati masca de fata cu fructe tropicale.