Crochete de orez si cascaval

Ingrediente:
 
150 g orez
4 oua
150 g cascaval 
75 g faina
25 g pesmet
100 ml ulei
50 g unt
sare, piper
 
Mod de preparare: orezul se spala si se fierbe, preferabil in supa de pui sau supa de oase (in lipsa lor se poate folosi apa simpla). Cand este gata se pune la racit pentru cel putin 30 de minute. Cascavalul se rade marunt. Orezul rece se amesteca bine cu ulei si cu doua dintre cele patru oua (albusurile se bat inainte spuma), se adauga o lingura de faina si se condimenteaza cu putina sare si putin piper. Li se da forma rotunda cu o lingura sau se fasoneaza in forma de tuburi cu mana, dupa preferinta. Se trec prin faina, ou si pesmet ca un snitel obisnuit si se prajesc in ulei bine incins. Se servesc fierbinti ca aperitiv.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare