Cum avem toamna o gradina multicolora?

Rand pe rand frunzele au inceput sa se usuce si sa cada. Pentru oamenii gospodari este semn ca multe dintre uneltele de care nu s-au putut lipsit in timpul verii vor sta de acum in asteptarea viitorului sezon estival. Si totusi, cu putina stradanie, gradinile de toamna pot fi in continuare creatii vibrante, divers culoarate si scaldate de mirosul proaspat al plantelor.

Sa luam seama, asadar, la cateva dintre aspectele care ne vor asigura o cale sigura spre obtinerea unei gradini de vis:  

1. Locatia gradinii este extrem de importanta prin prisma pozitiei fata de sursa naturala de lumina. Alegeti pentru amenajare doar acele locuri despre care stiti sigur ca beneficiaza de lumina solara directa minim 8 ore pe zi. In caz contrar, plantele vor fi descurajate sa se dezvolte iar productia in cazul legumelor va avea de suferit.

2. Un alt factor de care trebuie sa tinei cont este irigarea constanta. Chiar daca toamna este considerata prin excelenta anotimpul nostru ploios, nu intotdeauna interventia omului este si de prisos. Asigurati-va ca solul este bine drenat si ca nu exista riscul ca apa sa stagneze pentru a produce mucegairea radacinilor.

3. Inlaturati buruienile care napadesc gradina in urma ploilor si mentineti spatiul in permanenta curat.

4. Unele legume, precum morcovul, broccoli, spanacul si varza de Bruxelles, prefera prin natura lor temperaturile mai reci si umiditatea crescuta. Dintre flori se remarca: Colchicum autumnale (Brandusa de toamna), care arata ca un stanjenel mai mare, Miltonia, Sedum, Narcisele (de toamna), Daliile, Crizantemele, Brindusele/Crocus, Delphinium Elatum siTrandafirii remontanti.
 
Mai sunt inflorite in aceasta perioada si raman asa pana la prima zapada: Craitele, Ochiul boului, Salvia, Lobularia, Carciumarese si Gura leului.  

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Sfaturi pentru o gradina de interior

    Nu aveti suficient spatiu? Aceasta ar fi principala problema cu care se confrunta cei care si-ar dori sa isi amenajeze o gradina de interior, si primul motiv pentru care ajung sa abandoneze ideea. Dar pentru o gradina de interior frumoasa nu este nevoie de o incapere speciala sau o terasa incapatoare, ci mai curand de spirit de inovatie si originalitate.

  • Sfaturi pentru o gradina lipsita de buruieni

    Gradina se defineste prin sine ca un spatiu bine organizat ocupat de plante folositoare omului. Prin urmare, se poate spune ca unul dintre lucrurile principale care deosebesc o gradina de un spatiu viran oarecare este lipsa buruienilor.

  • Am o gradina organica ?

    Deseori gradinarii se intreaba daca au sau nu o gradina organica. Si nu numai ei, se intreaba si cumparatorii din piete, iar cei mai multi au inceput sa nu aleaga fructele si legumele perfecte de pe tarabe.

  • Gradina poate avea si toamna o imagine pozitiva

    Cand vine vorba sa alegem plantele care sa prelungeasca viata gradinii in anotimpul ploios si monoton de toamna, prima data ne gandim la crizanteme, flori foarte frumoase, viu colorate, capabile sa aduca o raza de soare in sufletul fiecaruia dintre noi.

  • Vreti sa aveti o gradina vesela intreaga vara?

    V-ati intrebat vreodata cum sa faceti sa aveti o gradina inflorita si viu colorata toata vara? Daca da si nu ati reusit sa gasiti raspunsul, acesta este foarte simplu. Trebuie sa urmati cativa pasi usori pe care nu toata lumea ii cunoaste.


Warning: fopen(cache/41cb2efdb3aa10209ae04d898849cbd4) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139