Deserturi speciale. Tigle glasate cu cafea

 Un desert care sa va incante nu trebuie sa fie neaparat in cantitate mare.


Pentru a prepara reteta de tigle glasate cu cafea, aveti nevoie de:

125 g faina

125 g zahar

180 g smantana de la laptele fiert

4 albusuri de ou

1 lingura cu unt


Pentru glazura:

6 linguri cu zahar tos

4 linguri cu cafea foarte concentrata


Mod de pregatire:

Cuptorul se incalzeste in prealabil.

Zaharul se amesteca impreuna cu faina si smantana de la laptele fiert.

Apoi se incorporeaza albusurile spuma.

Se amesteca totul usor.

Tava se unge cu unt si se pun mici gramezi de pasta cu distanta intre ele.

Apoi se dau la cuptor.

In tot acest timp se prepara glazura.

Zaharul se umezeste cu cafea.

Apoi glazura obtinuta se intinde peste tiglele coapte.

Tava se pune la gura cuptorului stins, dar cald inca, pentru a se usca.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Visinele Botermo

    Soi de visin cu fructe mari, rotunde, de un rosu inchis si cu gust dulce-acrisor, pulpa suculenta si carnoasa, Botermo este o varietate perfecta ca gustare, pentru deserturi, suc sau dulceata, cu o productie anuala buna.

  • Delicii preparate rapid. Caramele cu cafea

    Un desert simplu si delicios, atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari care doresc sa manance ceva dulce. Va propunem sa pregatiti caramele cu cafea.

  • Bezele cu cafea

    Pentru a va delecta cu ceva dulce, un desert simplu si gustos poate fi alcatuit din bezele cu cafea. Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

  • Tarta aromata cu cafea si migdale pisate

    Un desert preparat cu placere are un gust mult mai delicios. Va invitam sa pregatiti o tarta aromata cu cafea si migdale pisate. Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

  • Deserturi speciale. Clatite olandeze cu mere

    Pentru un desert imbietor, cu care sa va surprindeti musafirii si familia, puteti incerca reteta de clatite olandeze cu mere. Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: