Empanadas - delicioasele placinte argentiniene

  Empanada este o delicatesa ce provine din America Latina, Caraibe, Portugalia, Spania si Filipine. Cel mai probabil empanada isi are originea in Galicia, in coltul de nord-vest al Spaniei.

Empanada se prepara intocmai ca o placinta obisnuita, insa forma o face cel mai speciala: este ca o turta mica, subtire si circulara.

Empanadas se pot umple si combina cu diverse produse alimentare sau amestecuri din carne, peste, legume, branza, fructe, fructe de mare, spanac, mazare, cartofi, dovleac, fasole si altele.

Ingrediente:

Pentru aluat:

- 1 cana de apa;

- 3/4 pahar de untura;

- 3/4 cesti de faina;

- 2 lingurite de sare;

- boia de ardei;

Pentru umplutura:

- 3 linguri de ulei de masline;

- 1 ceapa mica galbena, decojita si tocata;

- 1/2 ardei rosu mic;

- 1/2 cub condimente pentru pui;

- 1/2 lingurita de boia de ardei;

- 1/2 lingurita de fulgi de ardei rosu;

- 1/2 lingurita de piper alb;

- 1/2 lingurita de chimen;

- 3/4 carne de vita;

- sare;

- 1 cartof mic rosu, decojit, taiat in cuburi fine si fiert;

- 1/3 ceasca de stafide;

- 8 masline verzi spaniole, fara samburi, tocate;

- 3 scallions, fasonate si tocate;

- 1 ou fiert tare, decojit si tocat;

Pentru pregatirea aluatului, se pun intr-o cratita medie, la foc mediu, apa calda si untura si se lasa la topit. Se amesteca faina si sarea intr-un castron mare si se adauga boia de ardei.

Se toarna putina apa calda in aluat si se amesteca pana acesta devine pasta. Se toarna lichidul ramas si se framanta pana cand se obtine un aluat uleios. Acesta se impacheteaza in folie de plastic si se pastreaza la frigider cel putin 2 ore.

Pentru pregatirea umpluturii, se incalzeste uleiul la foc mediu si se fierbe ceapa cu ardei, sos de rosii, boia de ardei, fulgi de ardei rosu, piper alb si chimen, pana cand ceapa devine moale.

Se adauga carnea de vita, se pune sare dupa gust si se fierbe carnea pana este rumenita.

Umplutura se pune intr-un castron mare si dupa ce s-a racit se adauga cartofii, stafidele, maslinele, scallions, ouale si se amesteca.

Se incalzeste cuptorul se rup bucati de aluat si se formeaza aproximativ 12 bile. Peste acestea se presara faina. In aluat se pot pune 3 linguri de umplutura. Apasati ferm peste margini, pentru a fi stranse bine.

Dupa aceasta etapa se lasa la copt timp de 15-20 de minute. Cele mai populare empanadas sunt cele umplute cu sunca, branza si carne.

Articole asemănătoare

  • Marul Ambrosia

    Sunt mere medii spre mari, avand in medie 230-250 de grame, aromate, cu coaja subtire de un galben cu mari pete rosii atunci cand fructul este bine copt, pulpa este alba, zemoasa, ferma, gustul dulce, cu foarte usoare note acrisoare

  • Merele Cortland

    Un mar dulce-acrisor, bun pentru gustare, retete de desert, suc sau salate de fructe

  • Sos cald de ananas

    Bun pentru deserturi diverse, inghetata, placinte sau, de ce nu, pentru o da note exotice, tropicale, unei bucati de carne de pui sau porc, este un sos relativ usor de pregatit, dulce si aromat. Poate fi folosit ananas proaspat sau pentru o aroma mult mai dulce ananas la cutie.

  • Smoothie de toamna cu mere si mirodenii

    Merele sunt fructul preferat pentru multi dintre noi, iar in aceasta reteta veti descoperi o bautura de toamna, sanatoasa si aromata, al carei gust aminteste de cel al unei placinte cu mere.

  • Merele Arbat

    Este foarte apreciat pentru fructele sale relativ mari, de forma rotunda, usor turtite si cu un colorit deschis, rosu si galben, miezul merelor fiind suculent, cu gust puternic dulce-acrisor, perfect pentru gustare, suc de mere, gemuri sau alte retete, dar si pentru placinte sau alte produse de patiserie.


Warning: fopen(cache/be91385b81bfc2aa7d2716ed5f1316d5) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139