Laleaua Exotic Sun

Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit. Este din fericire un soi rezistent multa vreme dupa ce a fost taiat, asa ca se foloseste pentru buchete sau aranjamente florale, si supravietuieste usor perioadelor de inghet sau canicula. Este o lalea cu totul iesita din comun, va schimba cu siguranta orice gradina sau chiar un balcon cu putine flori, si cu putina ingrijire rezultatele vor fi neasteptat de bune. 
 
Pentru lalele Exotic Sun veti avea nevoie de o portiune de teren unde florile sa se bucure de soare si caldura (mai ales daca va doriti nuante puternice), solul fiind plivit si curatat, eventual fertilizat si udat din abundenta inainte de plantare. Bulbii acestei varietati de lalea se dezvolta relativ repede, si nu uitati sa indepartati florile uscate. Sunt elegante, pline de rafinament si efectul decorativ este deosebit, infloreste de la an la an daca sunt ingrijite cu atentie. Inflorescentele au multe petale cu marginea dantelata, zdrentuita, forma este de cupa, sunt destul de inalte pentru lalele. 

Foto: woodenshoe.com

Articole asemănătoare

 • Ebb Tide, o raritate in gradinile cu trandafiri

  Un soi mai putin intalnit de trandafir cu flori de un mov exotic

 • Ce afectiuni puteti trata cu ceaiul de ghimbir

  Cunoscut ca un condiment exotic, avand un gust specific, placut, cu note putin picante, ghimbirul are si valente terapeutice surprinzatoare, fiind un leac naturist cu proprietati antibacteriene, antiinflamatoare si revitalizante. In ghimbir se gasesc vitamina B6, C, D alaturi de magneziu, zinc, calciu, etc.

 • Ceaiul de chimen in medicina traditionala

  Mici, de culoare inchisa, tari, cu miros placut, exotic si aroma usor intepatoarele, semintele de chimen sunt folosite pentru condimentarea unor feluri de carne, branzeturi, pentru delicioase produse de patiserie, diverse deserturi, dar si pentru lichioruri de casa sau aperitive.

 • Goji Big Berry, un deliciu exotic

  Un soi longeviv, rezistent, care nu are nevoie de o ingrijire deosebita, Big Berry ofera in fiecare an fructe mari si dulci

 • Fructul hala - exotic si delicios

  Cu gust de mangos si sirop de trestie de zahar, dulce, intens, cremos.