Laleaua Exotic Sun

Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit. Este din fericire un soi rezistent multa vreme dupa ce a fost taiat, asa ca se foloseste pentru buchete sau aranjamente florale, si supravietuieste usor perioadelor de inghet sau canicula. Este o lalea cu totul iesita din comun, va schimba cu siguranta orice gradina sau chiar un balcon cu putine flori, si cu putina ingrijire rezultatele vor fi neasteptat de bune. 
 
Pentru lalele Exotic Sun veti avea nevoie de o portiune de teren unde florile sa se bucure de soare si caldura (mai ales daca va doriti nuante puternice), solul fiind plivit si curatat, eventual fertilizat si udat din abundenta inainte de plantare. Bulbii acestei varietati de lalea se dezvolta relativ repede, si nu uitati sa indepartati florile uscate. Sunt elegante, pline de rafinament si efectul decorativ este deosebit, infloreste de la an la an daca sunt ingrijite cu atentie. Inflorescentele au multe petale cu marginea dantelata, zdrentuita, forma este de cupa, sunt destul de inalte pentru lalele. 

Foto: woodenshoe.com

Articole asemănătoare

 • Rhododendronul Fantastica - frumusete exotica in gradina

  Luxuriant si plin de culoare, cu multe inflorescente de mari dimensiuni, iata un arbust cu aspect exotic ce poate parea la prima vedere greu de cultivat si intretinut, dedicat mai curand unui pasionat sau unei gradini de lux.

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.

 • Laleaua Bon Bini

  Poate ca suntem obisnuiti cu forma unei lalele clasice, pe care o putem intalni in gradini sau in buchete, alegem dintre ele culorile care ne plac, insa daca vrem o lalea cu totul deosebita aceasta varietate, Bon Bini, este un soi ce iese in evidenta prin forma neobisnuita si combinatia cromatica.

 • Laleaua Black Parrot

  Este o varietate de lalele care a primit deja premii si distinctii importante in domeniu

 • Citricele, alimente necesare in sezonul rece

  Noi romanii nu putem concepe Sarbatorile de iarna fara prezenta acestor minunate fructe numite citrice. Gustul lor exotic si mirosul inconfundabil ne fac mai frumoase zilele de iarna. Citircele sunt populare mai ales in timp sezonului rece. Acestea au un aport scazut de calorii, insa sunt foarte satioase si delicioase.