Laleaua Exotic Sun

Cu totul diferite de laleaua clasica pe care o cunoastem atat de bine, cele din soiul Exotic Sun surprind atat prin galbenul deschis, viu, intens cat si prin forma neobisnuita a petalelor, cu margini pliate, franjurate, cu un aspect exotic si neobisnuit. Este din fericire un soi rezistent multa vreme dupa ce a fost taiat, asa ca se foloseste pentru buchete sau aranjamente florale, si supravietuieste usor perioadelor de inghet sau canicula. Este o lalea cu totul iesita din comun, va schimba cu siguranta orice gradina sau chiar un balcon cu putine flori, si cu putina ingrijire rezultatele vor fi neasteptat de bune. 
 
Pentru lalele Exotic Sun veti avea nevoie de o portiune de teren unde florile sa se bucure de soare si caldura (mai ales daca va doriti nuante puternice), solul fiind plivit si curatat, eventual fertilizat si udat din abundenta inainte de plantare. Bulbii acestei varietati de lalea se dezvolta relativ repede, si nu uitati sa indepartati florile uscate. Sunt elegante, pline de rafinament si efectul decorativ este deosebit, infloreste de la an la an daca sunt ingrijite cu atentie. Inflorescentele au multe petale cu marginea dantelata, zdrentuita, forma este de cupa, sunt destul de inalte pentru lalele. 

Foto: woodenshoe.com

Articole asemănătoare

 • Fructul hala - exotic si delicios

  Cu gust de mangos si sirop de trestie de zahar, dulce, intens, cremos.

 • Black Tulip - laleaua neagra

  O varietate splendida de lalele duble, cu petale inchise la culoare, Black Tulip este acel soi care poate fi considerat pe drept cuvant, dupa numele unui roman celebru, laleaua neagra.

 • Little Princess - laleaua-printesa pentru gradini pline de culoare

  O varietate de lalea pitica multicolora, Little Princess (un nume inspirat pentru un soi cu o incantatoare cromatica) poate sa para la prima vedere delicata, dificil de plantat si intretinut si mult prea fragila, insa din fericire este o lalea rezistenta la daunatori si variatii de temperatura, si cu putina ingrijire rezistenta si longeviva

 • Crimson and Gold - un gutui japonez plin de culoare

  O varietate de gutui japonez care surprinde placut prin florile sale de culoare rosie, mari, cu textura catifelata, Crimson and Gold poate fi o alegere buna daca vreti un arbust decorativ cu aspect exotic, nu foarte mare si care poate fi ingrijit usor.

 • Laleaua Little Beauty

  Sunt la origine un tip salbatic de lalele de mici dimensiuni, pitice, iar florile a caror forma respecta in mare liniile clasice surprind prin coloritul de un rosu puternic, plin de viata, pentru ca in centrul corolei sa ofere ochiului tuse in nuante de albastru spre mov si alb, o combinatie cromatica rara si extraordinara.