MYOSOTIS

MYOSOTIS - Miozotis, Nu-ma-uita  MYOSOTIS

Familia: Boraginaceae
Aspect: Erbaceu, tufa
Perioada de inflorire: Primavara
Expunere: Soare, penumbra
Udare: Abundenta

Cuprinde 50 de specii de plante anuale si perene. Florile sunt de un albastru  intens, iar frunzele sunt alungite sau lanceolate.

Cultivare: usoara. Plantele, obtinute vara prin insamantare, se planteaza toamna intr-un loc insorit si intr-un pamant proaspat, bogat in humus.

Reproducere: Speciile anuale se planteaza vara direct in gradina sau primavara in rasadnite, daca sunt tratate ca plante binuale.

Pericole: Pericolele la care este supusa Myosotis sunt multiple. Dintre acestea enumeram: paduchii verzi, care se combat prin insecticide sistemice; coleopterele rod frunzele si pot fi combatute cu malathion sau cu pulbere de tutun; mucegaiul cenusiu apare in locurile foarte umede  necesita taierea partilor bolnave; peronospora, care se manifesta prin pete galbui si maronii si se combate cu fungicide pe baza de cupru sau Zineb; oidium impotriva caruia se folosesc produse pe baza de sulf.

Specii si soiuri: Myosotis alpestris, Myosotis palustris, Myosotis pyrenaica, Myosotis nana.

Articole asemănătoare

 • Plante care iubesc razele directe ale soarelui

  Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite.

 • Nelipsitele petunii

  Plantele de bordura nu trebuie sa lipseasca din gradina. Din primavara pana toamna tarziu le intalnim peste tot, in parcuri sau pe aleile dintre blocuri.

 • Alegeri potrivite pentru brazde cu flori

  In functie de specii si varietati, dar mai ales de momentul semanarii sau plantarii acestora si al modului de ingrijire, putem beneficia de frumusetea si parfumul florilor timp de 2-3 luni sau chiar 2 anotimpuri.

 • Parcuri si gradini la inceput de mai

  Imagini de primavara insorita, parcuri pline de flori si verdeata, aer parfumat si copaci incarcati de frunzis verde si sanatos te fac sa iti spui : "Si parcurile sarbatoresc 1 Mai ".