Marinada cu bere neagra
Ingrediente:
150 ml bere neagra, la temperatura camerei
2 catei de usturoi
1 lingura sos de soia
1 lingura ceapa rosie tocata
1 lingurita sos Worcestershire
1 lingurita mustar
½ lingurita ienihabar macinat
½ lingurita piper negru macinat
½ lingurita sare
½ lingurita patrunjel proaspat sau uscat, tocat marunt
½ lingurita otet balsamic
Mod de preparare: intr-un bol se pun ceapa, usturoiul taiat marunt, sosul de soia si Worcestershire, mustarul, mirodeniile, berea, amestecand totul usor pana cand compozitia este omogena. Se lasa la temperatura camerei pentru cel putin 30 de minute, lasand timp aromelor sa se intrepatrunda. Se poate folosi apoi, tinand carnea in marinada pentru cel putin 12 ore, preferabil 24. Poate fi pregatita in prealabil si pastrata la rece pentru cel mult 72 de ore.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin spumant si bere neagra
Ar putea sa para o combinatie prea indrazneata, dar cu vin spumant racoritor si proaspat alaturi de o bere neagra de calitate rezultatul final este un cocktail elegant si cu personalitate.
-
Cocktail cu bere neagra si suc de grepfrut
Un pahar de bere neagra cu note de citrice este racoritor si delicios mai ales in zilele calduroase, dar combinatia indrazneata este buna in orice parte a anului.
-
Cocktail cu bere neagra si cafea
Un amestec de lichior de cafea, bere neagra plina de aroma si personalitate, gheata si putin Aperol, totul completat de un alt lichior italian traditional, este un cocktail pentru ocazii speciale.
-
Cocktail cu inghetata, bere si lichior de ciocolata
Un amestec de bere neagra, lichior de ciocolata, cafea si inghetata pentru un gust dominat de notele dulci.
-
Cocktail cu bere neagra, vin spumant si lichior
O bautura in care gustul amarui de bere neagra si cel proaspat de vin spumant se intalneste cu dulceata acrisoara a fructelor de padure.