Mazare cu morcovi si salata verde
patru linguri rase de unt
trei morcovi medii, curatati de coaja si taiati felii subtiri
500 grame mazare boabe
o salata verde mica, taiata
o ceapa rosie tocata
doi catei de usturoi
o foaie de dafin
o lingura cu varf de cimbru uscat sau proaspat, tocat marunt
Mod de preparare: untul se topeste intr-o cratita nu foarte inalta, la foc mediu. Cand este gata se adauga morcovii, ceapa, usturoiul taiat felioare, foaia de dafin si jumatate din cantitatea de cimbru, se condimenteaza cu sare si piper, apoi se lasa la calit fara capac, amestecand des. Cand morcovii au inceput sa se inmoaie se adauga pe rand mazarea boabe si salata, continuand sa amestecati pana cand toate componentele sunt bine patrunse. Dupa 5-7 minute luati de pe foc, turnati totul intr-un vas pe masura si presarati deasupra cimbrul. Se serveste imediat ca garnitura pentru feluri de carne de pui.
Articole asemănătoare
-
Salata de masline cu lamaie si verdeata
Preferate de multi si rapid de preparat, salatele se pot consuma in orice sezon. Va propunem sa pregatiti salata de masline cu lamaie si verdeata.
-
Mancare de orez salbatic cu morcovi si mazare
O mancare pe care poate o pregatiti rar sau deloc este mancarea de orez salbatic cu morcovi si mazare. Acesta contine o bogatie de substante nutritive si este eficient in caz de depresie ori intr-o stare de epuizare de ordin fizic si psihic.
-
Mancare de boabe de mazare cu usturoi si rosii cherry
O mancare usoara si in acelasi timp plina de gust, de care sa va bucurati impreuna cu intreaga familie este mancarea de boabe de mazare cu usturoi si rosii cherry.
-
Salata indiana de rosii cu ghimbir si ardei verde iute
Incepeti dimineata cu o salata sanatoasa si savuroasa. Va invitam sa incercati salata indiana de rosii cu ghimbir si ardei verde iute.
-
Galuste de cartofi umplute cu branza si ceapa verde
O reteta satioasa si numai potrivita pentru o zi agitata la serviciu sau acasa este cea de galuste de cartofi umplute cu branza si ceapa verde.