Morcovi cu miere

Ingrediente:

500 g morcovi
o lingura zahar
o lingura coaja de lamaie sau portocala
doua lingurite zeama de lamaie proaspata
doua linguri miere

Mod de preparare: morcovii se curata de coaja, se spala si se taie in felii subtiri, apoi se pun la fiert in apa rece, suficienta cat sa ii acopere putin. Se lasa pana cand a dat in clocot, iar morcovii s-au inmuiat, apoi se scot si se pun in alt vas, adaugand zaharul, o cana de apa fierbinte, putina sare, lasand din nou la fiert. Cand zeama a scazut se adauga coaja de lamaie sau portocala (dupa gust), se toarna in vas mierea si tot amestecul se lasa la fiert pana se ingroasa si seamana cu un sos gros. Atunci se adauga zeama de lamaie si se poate servi, dupa ce s-a mai racit.

Articole asemănătoare

  • Prajitura gustoasa cu miere

    Intampinati-i pe cei dragi cu o prajitura gustoasa pe care sa o savureze la desertul mesei de pranz alaturi de o ceasca cu ceai cald. Va propunem sa incercati reteta de prajitura simpla cu miere.

  • Prajitura de post cu miere si nuca

    O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.

  • Prajitura cu miere si suc proaspat de portocale

    Un desert pentru o dupa-amiaza placuta poate fi prajitura cu miere si suc proaspat de portocale. Bucurati-va de combinatia si aroma unica oferite de miere si portocale.

  • Salata de morcovi cu nuca macinata

    Pentru a savura o mancare sanatoasa, va recomandam sa alegeti salata de morcovi cu nuca macinata. Morcovul contine mult fier, dar are si proprietati remineralizante.

  • Mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru

    O mancare simpla si cu un gust deosebit obtineti preparand reteta de mancare de morcovi cu masline verzi si coriandru. Morcovul este bogat in beta-caroten si vitamina A, fiind un puternic antioxidant si protejand pielea de actiunea radicalilor liberi.