Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
OTET DE MERE. PREPARARE.

Otet de mere. Preparare.

 Otetul de mere amelioreaza multe afectiuni ale sanatatii: reumatism degenerativ, colecistita, hipoaciditate, obezitate sau inapetenta. Cumparat sau preparat in casa, este indicat a fi folosit frecvent.

Afisam mai jos o modalitate de preparare:

 

Reteta. Otet de mere.

 

Ingrediente:

3 kg mere

 

3 l apa

 

300 g miere

 

30 g drojdie de bere

 

Mod de preparare:

 

Pentru preparerea otetului de mere, acestea se spala, se inlatura partile mai putin sanatoase, dupa care se rad pe razatoarea mare, folosindu-se si cotoarele.

 

In apa fiarta se dizolva mierea si drojdia si se toarna peste merele rase, intr-un vas mare.

 

Vasul se pastreaza descoperit intr-o camera cu temperatura de 20 - 30 grade Celsius. Pentru ca procesul de otetire sa decurga in bune conditii, vasul nu trebuie expus la lumina soarelui, ci trebuie sa fie asezat la intuneric pentru a nu fi impiedicata fermentarea.

 

Dupa 10 zile se strecoara prin tifon. Sucul obtinut se toarna in borcane. Se leaga la gura cu tifon si se pastreaza la aceeasi temperatura pentru continuarea fermentatiei. Fermentatia s-a terminat cand lichidul se linisteste si se limpezeste.

 

Acest proces poate dura intre 40 - 60 de zile.

 

Otetul de mere se pastreaza in sticle si se depoziteaza intr-un loc racoros.

Articole asemănătoare

  • Sangria de toamna cu brandy, vin alb si cidru de mere

    O bautura pregatita traditional din vinuri rosii, dulci sau seci (dupa gust) si cu fructe si mirodenii, in aceasta varianta de sangria regasim cidrul de mere proaspat si intepator, un vin alb rece si brandy sau coniac, dupa gust, cu scortisoara si savoarea portocalelor mari, bine coapte.

  • Cocktail fierbinte de toamna cu rom si suc de mere

    O cana de suc de mere cu putin rom si mirodenii, totul cald, parfumat, inmiresmat, pentru acele seri de toamna tot mai reci in care avem nevoie de un moment de relaxare. Si pentru un cocktail cu mai multa personalitate putem inlocui sucul de mere cu cidru.

  • Sos de mere cu scortisoara si lamaie

    O reteta pentru un sos de mere dulce, aromat, plin de savoarea fructelor bine coapte, excelent pentru o portie generoasa de inghetata, o placinta calda sau (pentru cei care nu se tem de experimente) chiar si pentru contrastul cu o friptura de porc sau alte retete pentru felul principal. Poate fi mai dulce sau mai acrisor, dupa gust.

  • Sangria de vara cu bere si cidru de mere

    O bautura in care se intalnesc berea blonda, proaspata si racoritoare, cidrul cu gust intens de mere si berea de ghimbir, cu notele ei picante si surprinzatoare, excelenta in zilele calduroase cu multa gheata.

  • Cocktail cu whiskey si cidru de mere

    O bautura cu gust intens de mere, note de whiskey, dulceata smochinelor si prospetimea sucului de portocale proaspat stors.


Warning: fopen(cache/7ca40acff989323f35808d09c13453da) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139