Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Idee de ghiveci flori

Idee de ghiveci flori

Un ghiveci usor de facut, din ciment si bucati de caramida (pietre)

Comentarii:

03 Decembrie 2008

Excelenta ideea, este o baza infinita pentru creatie. Am o singura sugestie: vasul din plastic cred ca e bine sa ramana in interior, deoarece cimentul va da in permaneneta, in prezenta apei o reactie alcalina, iar majoritateta plantelor de ghiveci solicita un sol cu reactie acida. E doar o parere, trebuie incercat. Inca o data, felicitari pentru idee ! ( Alb... )

02 Decembrie 2008

Iti multumesc si eu pentru sfaturi si.... m-ai convins sa incerc si eu .(Vio)

02 Decembrie 2008

Multumesc mult Cris! Deja mi-am facut un plan pt la vara: am in curte o bolta foarte inalta cu vita de vie si sub ea m-am gandit sa pun niste ghivece cu feriga(pe moment nu am alta idee), planta care nu necesita foarte mult soare. Ghiveciul tau s-ar integra minunat! (MaSt)

02 Decembrie 2008

mai bine ia afara vasul de plastic, lasa o saptamina sa se intareasca cimentul, apoi pui plantele cu pamint & vasul de plastic, si acesta in ghiveciul de ciment. De asteptat trebuie asteptat un timp sa se intareasca cimentul. De asemenea, pe suprafata de ciment, daca lipiti muschi ( muschi cum se gaseste pe copaci sau zone de umbra si umezeala), in timp, ghiveciul se face tot verde daca nu-l tineti la soare. **Cris

02 Decembrie 2008

Multumesc f mult! Am o intrebare:nu putem lasa vasul din plastic in interior?...in felul acesta plantele nu iau contact direct cu cimentul si reducem foarte mult durata de asteptare...MaSt

02 Decembrie 2008

Va trebuie un vas de plastic. Intii, din mortar, se face partea de jos, un cerc gros de aprox.3.5-4 cm, cu diametrul de 10 cm mai mult decit diametrul vasului de plastic. In centrul "cercului", puteti pune un dop de pluta, sau o bucata de teava inalta de 3.5-4 cm --- asta va fi gaura pentru a se scurge apa din ghiveci. Se pune vasul de plastic peste, si incepeti a cladi cu ciment si bucati de caramida/pietre in jurul vasului de plastic. Cind e gata, se infasoara in plastic (inclusiv vasul de plastic) si se lasa 24 ore neatins. Apoi, cu grija scoateti vasul de plastic din interior, miscind incet. Se scoate dopul de pluta, spray cu apa, se acopera in folie de plastic si se lasa asa o saptamina. Se ia folia de plastic, si cu o perie de nylon se curata pietrele/caramizile. Nu puneti flori/plante imediat in ghivece noi de ciment ! Cimentul dauneaza plantelor. Lasati afara ghivecele de ciment umplute mereu cu apa, pot sa stea si citeva luni de zile asa. **Cris

02 Decembrie 2008

Foarte frumos, rustic si original! poate ne spui si noua metoda sa incercam la vara! MaSt

02 Decembrie 2008

Asta da idee!!!Ce frumoasa imagine ai realizat,ghiveciul de piatra si caramida asezat pe dusumea de lemn,super!!!!(mihaela)

Adauga un comentariuDin cauza abundentei comentariilor de tip SPAM pe care le-am receptionat in ultima perioada am fost obligati sa modificam platforma de comentare!
Drept consecinta formularul de adaugare este mai complex si necesita completarea corecta a tuturor campurilor.
Atentie! Comentariile ce contin injurii , jigniri, reclame obscure vor fi sterse si vor atrage dupa ele interzicerea accesului utilizatorului respectiv pe toate sectiunile site-ului!
Va multumim pentru intelegere!