Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
PATCHOULI SAU POGOSTEMON CABLIN

Patchouli sau pogostemon cablin

 Patchouli sau Pogostemon cablin este o planta stufoasa din familia mentei, Lamiaceae, care poate sa creasca pana la aproximativ 75 de centimetri.

Tulpinile de Patchouli sunt drepte, florile sunt de culoare roz-alb si au un parfum puternic.

Nativ din regiunile tropicale ale Asiei, Patchouli se cultiva in special in tarile din Caraibe, China, India, Thailanda, Indonezia, Malaezia, Mauritius, Filipine, Africa de Vest si Vietnam.

Din cele mai indepartate timpuri Patchouli se foloseste in compozitia multor parfumuri si arome. Planta mai este cunoscuta si ca un stimulator al glandei pituitare si al sistemului nervos.

Mirosul de Patchouli este asociat cu starea de relaxare, reusind astfel in anii 1950 si 1960 sa devina o planta populara in cultura hippie.

Patchouli a fost folosit in medicina chineza pentru tratarea durerilor de cap, pentru starile de greata, raceli si tulburari gastrice.

Medicina moderna este precauta in ceea ce priveste proprietatile medicinale ale acestei plante, deoarece se spune ca provoaca pierderea poftei de mancare si somn.

Uleiul puternic parfumat de Patchouli este utilizat in aromoterapie. Acesta a fost venerat ca tamaia sacra si folosit ca parfum zi de zi.

De asemenea, este utilizat ca tamaie, mai ales in regiunile din estul Asiei.

Totodata Patchouli este o planta folosita adesea pentru parfumarea prosoapelor de hartie, detergentilor si odorizantelor de camera.

Este utilizat si in compozitia balsamurilor pentru par.

In tarile din Asia de Est a fost testat ca antidot pentru muscaturile veninoase ale serpilor.

In Occident, parfumul de Patchouli a fost mereu considerat un parfum exotic si bogat.

Frunzele plantei sunt folosite la produsele alimentare pentru diverse asezonari. Frunzele uscate confera bauturilor alcoolice o aroma placuta.

Patchouli se dezvolta cel mai bine in tarile calde si in zonele partial umbrite. Radacinile de Patchouli trebuie sa aiba mereu apa, pentru a creste corespunzator.

Uleiul de Patchouli este considerat un adevarat afrodiziac. Este util pentru ingrijirea pielii si combate efectele imbatranirii.

Este bun pentru sportivii care au probleme cu picioarele, trateaza eczemele, oboseala si stresul muscular.

De asemenea se foloseste pentru a oferi aroma gumei de mestecat, in produse coapte si bomboane.

Este cunoscut ca antiseptic si antiinflamator, fiind indicat si actionand eficient in tratamentul pielii uscate, acneelor, arsurilor si taieturilor.

Articole asemănătoare

  • Limonada cu ceai verde sau negru

    Un pahar de limonada rece si aromata, cu putina miere sau zahar, este excelenta atunci cand temperaturile de afara au crescut. Dar in aceasta varianta puteti adauga cateva pliculete de ceai verde sau negru (alegeti marca preferata) pentru un plus de energie si aroma. Se serveste rece, cu gheata.

  • Naranjilla - o portocala sau o rosie?

    Un fruct mic de culoarea unei portocale, coaja lucioasa si tare, gust acrisor-acid, naranjilla este o raritate in afara Americii de Sud, unde il veti intalni in diverse retete, ca o gustare simpla sau chiar in bauturi traditionale.

  • Supa de cirese sau visine

    Un desert, o gustare sau pur si simplu o reteta inedita cu care va puteti surprinde invitatii.

  • Flori de vara. Larkspur sau pintenul ciocarliei

    Larkspur sau pintenul ciocarliei este o floare a lunii lui cuptor care atrage atentia prin nuante calde de albastru, rosu, violet sau alb. Din fericire pentru crescatorii europeni si cei din America de Nord, planta se gaseste intr-o varietate la fel de mare, aproape, ca si orhideea.

  • Renumitul falafel sau chiftelutele de naut

    O reteta de mancare egipteana - sanatoasa si satioasa, pe care multi poate nu au gustat-o nici macar o data este renumitul falafel sau chiftelutele de naut.


Warning: fopen(cache/dadfb074196823831724481a8a7402e3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139