Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
PATE DIN FICAT DE PUI PREPARAT IN CASA

Pate din ficat de pui preparat in casa

In aceste vremuri cand suspiciunile planeaza mai mult ca oricand asupra calitatii alimentelor, a stii sa gatesti reprezinta o calitate salvatoare. Pateul este unul dintre alimentele la care poftim adesea, vazand-l expus pe rafturile magazinelor, ce poate fi recreat in bucatarie.

Ingrediente:
 1 punga de ficatei ( cca 600 gr)
1 ceapa mare
1 morcov
2-3 catei usturoi
2 linguri unt pentru prajit
2 linguri unt pentru amestecat in pasta de ficat
1 pahar vin ( 200 -250 ml)
sare, piper, boia, maghiran uscat (dupa gust)
2 foi de dafin
1 lingura cu varf de smantana

Mod de preparare:
Ficateii se curata, se spala in apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se curata ceapa, morcovul, usturoiul si se toaca marunt. Acestea din urma se calesc intr-o tigaie in doua linguri de unt pana cand ficateii s-au scurs bine de apa.  Cand legumele s-au calit, vom adauga ficateii si lasam totul la prajit, la foc mediu pana scade sosul lasat de ficatei.  Apoi adaugam vinul, condimentele si foile de dafin. Se lasa sa fiarba ficateii pana scade complet vinul. E recomandat pe parcurs sa mai amestecam in tigaie pentru a nu se lipi. Folosirea unui capac este de asemenea utila la prajit.  Dupa circa 20-25 minute cand ficateii sunt gata ii punem din nou la scurs si indepartam frunzele de dafin pentru ca parfumul lor s-a transferat deja la celelalte ingrediente. Mutam ficateii intr-un castron cu marginile inalte si ii pasam cu mixerul vertical. Pentru indulcirea gustului si o consistenta mai cremoasa, se adauga 2 linguri de unt si 1 lingura de smantana. Pofta buna!  

Sursa foto: foodsafetynews.com

I. C.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/204452f83aa12306ed100dcd2a259850) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139