Pere posate in vin rosu
Ingrediente:
4 pere mari
3/4 litri vin rosu sec sau demisec
o lingura coaja de portocala
5-6 felii de portocala, taiate bucatele
1 baton scortisoara
2 linguri miere
1-2 cuisoare
1 anason stelat
1 pastaie vanilie
Mod de preparare: vinul se pune intr-un recipient suficient de mare pe foc mic, se adauga pe rand coaja de portocala, feliile taiate bucatele, batonul de scortisoara intreg, cuisoarele, anasonul stelat, vanilia, amestecand bine. Cand vinul a inceput sa se incalzeasca se pune si mierea, care se va topi repede, se lasa focul mic spre mediu si se pun in lichidul fierbinte perele curatate de coaja (dar le lasati coditele). Se lasa perele la posat in vinul cu mirodenii, rasucindu-le din cand in cand, pana cand fructele sunt bine patrunse, iar culoarea s-a schimbat in rosu. Se servesc preferabil fierbinti ca desert.
Foto: publicdomainpictures.net
Articole asemănătoare
-
Cocktail cu vin rosu, tequila si bere de ghimbir
Un cocktail de toamna, cu o baza de vin rosu, gust puternic de tequila si prospetimea usor picanta a berii de ghimbir, rece si spumoasa. Si in plus ii adaugati putin suc de limeta pentru notele racoritoare de citrice.
-
Vin rosu fiert cu portocale si mirodenii
Una dintre retetele clasice pentru lunile tot mai reci ale anului, cu un vin rosu dulce sau demisec, dupa gust, portocale dulci, scortisoara, cuisoare, putin anason (pentru acele miresme aduse din tari indepartate), totul baut cald.
-
Bautura fierbinte cu scortisoara, vin rosu, mar
In serile racoroase de toamna este una dintre cele mai bune bauturi, cu gustul intens de vin rosu sec sau demidulce, dupa gust, notele de scortisoara si lamaie, dar si dulceata acrisoara a marului bine copt. Se bea de preferinta fierbinte, alaturi de prieteni.
-
Vin rosu fiert cu portocala, miere si mirodenii
O reteta plina de arome de vin rosu fiert, dulce si parfumat, bautura ideala pentru serile reci de iarna.
-
Cocktail cu vin rosu si tequila
Un amestec in care veti gasi vin rosu, o cantitate egala de tequila, prospetimea sucului de lime pentru note exotice, indepartate, si putina miere alaturi de apa tonica.