Peste oceanic la cuptor cu sos de marar

 O mancare apetisanta si usor de preparat pentru o zi incarcata este pestele oceanic preparat la cuptor cu sos de marar.


Ingrediente:

800 g somon congelat sau ton

200 ml smantana

1 galbenus de ou

1 lingura de ulei

50 g unt

sare

otet

1 legatura de marar


Modul de preparare este urmatorul:

In apa cu otet, se pune somonul sau tonul la decongelat.

Dupa ce s-a dezghetat, pestele se scurge de apa.

Un vas termorezistent se unge apoi cu ulei.

Se adauga si bucatile de peste in acest vas.

Se lasa la cuptor timp de 15 minute.

Albusul de ou se freaca impreuna cu smantana.

La aceasta compozitie se mai adauga mararul taiat marunt.

Cand pestele este gata, se scoate din cuptor.

Dupa aceea se toarna peste el sosul de marar rezultat.

Deasupra se adauga si bucatile de unt.

Se mai da iar vasul la cuptor, pentru a se incalzi toate ingredientele.

Se poate servi alaturi de o garnitura de orez fiert sau paste fainoase.

Sursa foto

Articole asemănătoare