Piept de pui la cuptor, cu ciuperci si sos

 Un preparat savuros, pe care este necesar sa-l preparati daca nu ati mai incercat pana acum un amestec intre pui si ciuperci.

 

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

1 piept de pui

1 cutie cu ciuperci (400 g)

200-300 g smantana

2 linguri ulei

condimente de pui

800 g cartofi

1 lingura faina

patrunjel

sare


Mod de preparare:

Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mari.

Apoi se pun la fiert si se lasa timp de aproximativ 20 de minute, fara a se sfarama.

Cand sunt gata, se storc de apa.

Intr-o cratita cu ulei se pun la calit ciupercile stoarse.

Dupa ce s-au calit, se adauga faina si smantana.

In cazul in care sosul devine prea gros, mai puteti adauga cam 300 ml de apa.

Se pune si putina sare.

Se lasa apoi sa fiarba sosul timp de 10 minute.

Intr-un vas termorezistent se pun cartofii fierti.

Peste acestia se adauga puiul, taiat in bucati mici.

Apoi se pune si patrunjelul tocat marunt.

Se presara si condimentele de pui.

La final se adauga ciupercile impreuna cu sosul.

Inainte de a pune vasul in cuptor, acesta trebuie sa fie incins.

Dupa aceea se lasa cam 30-40 de minute.

Se amesteca din cand in cand in acest preparat.

Se lasa la copt pana se formeaza o crusta.

Sursa foto

Articole asemănătoare