Preparate cu peste. Fileuri de peste cu ghimbir

 Ravnite de o mare parte dintre noi, pestele si preparatele realizate cu peste sunt la mare cautare. Noi va propunem sa pregatiti reteta de fileuri de peste cu ghimbir.

Carnea de peste contine numeroase substante nutritive, pestele fiind foarte valoros ca aliment datorita continutului sau de proteine.


Ingredientele de care aveti nevoie:

4 fileuri de peste cu carne alba

125 g ghimbir proaspat

zeama de la o lamaie

2 linguri de ulei de arahide

1 lingura de ulei de susan

6 catei de usturoi

3 linguri de seminte de susan

2 linguri de sos de soia


Mod de preparare:

Mai intai aveti nevoie de 4 foi de aluminiu, pentru a impacheta pestele.

Foliile de aluminiu se ung cu putin ulei.

Apoi se pun pe folii fileurile de peste.

Intr-un recipient de sticla sau portelan se marineaza ghimbirul in zeama de lamaie.

Ghimbirul trebuie taiat in felii subtiri si lungi.

Se incalzeste si cuptorul.

Uleiul de susan impreuna cu cel de arahide se incing intr-o tigaie.

Apoi se caleste usturoiul feliat, pana ce acesta capata o nuanta de galben pal.

Uleiul si feliutele de usturoi se pun apoi peste ghimbir.

Apoi se prajesc in tigaie si semintele de susan pana se rumenesc, insa fara ulei.

In recipient se adauga si sosul de soia si se amesteca totul bine.

Sosul rezultat cu ghimbir se toarna peste fileurile de peste.

Se impacheteaza apoi fiecare bucata de peste cu folie de aluminiu.

Si se pun in tava la cuptor.

Se lasa timp de 15- 20 de minute.

Fileurile se desfac apoi de folie si se pun pe farfurii.

Pestele se serveste fierbinte, impreuna cu orez fiert ori legume proaspete precum castraveti, rosii, ardei gras sau foi de salata.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sosuri delicioase de casa. Sos de legume cu ghimbir

    Un sos pregatit in casa confera savoare mancarurilor preferate. Va propunem sa incercati reteta de sos de legume cu ghimbir.

  • Fursecuri cu ghimbir

    Un desert simplu de preparat, care se imbina foarte bine cu o cana de ceai fierbinte este reteta de fursecuri cu ghimbir.

  • Supa crema de morcovi si ghimbir

    Pentru sezonul rece, o supa crema de legume, este binevenita, indiferent ca este servita fierbinte sau calduta. Va propunem astfel sa pregatiti o supa crema de morcovi si ghimbir.

  • Fileuri de peste alb in crusta de ierburi aromate

    O delicatesa adevarata pe care sa o alegeti la o masa cu prietenii este reteta de fileuri de peste alb in crusta de ierburi aromate.

  • Spaghete cu fileuri de peste

    O reteta mai putin cunoscuta si preparata la noi este cea de spaghete cu fileuri de peste. Pentru a va bucura de aceasta combinatie de gust, incercati urmatoarea reteta:


Warning: fopen(cache/f6ef81c5b5d771e47dad053fa2f1f52b) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139