Reteta rapida de post: Ciuperci in sos tomat

Fiind perioada in care se oficiaza Denii, seara de seara, Saptamana Mare este mai aglomerata si dificila decat restul postului pascal. De aceea, pentru a nu pierde timp pretios in bucatarie preparand retete complicate, va propunem o alternativa rapida si gustoasa pentru una din aceste zile: ciuperci in sos tomat. 

Ingrediente:

1 kg ciuperci
2 conserve rosii (cca 800 ml)
2 lingurite zahar brun
patrunjel verde
frunze de dafin
sare, piper
busuioc
oregano
cimbru

Mod de preparare:

Spalam, curatam si taiem ciupercile in feliute subtiri. Turnam continutul conservelor intr-un bol si le pasam cu un mixer vertical pana rezulta o pasta fina. Punem sosul intr-un vas, dupa care adaugam condimentele si zaharul brun. Adaugam 200 ml de apa si lasam compozitia pe foc pana da in clocot. Separat sotam ciupercile in putin ulei si cand sunt gata le scoatem cu o paleta si le punem in sos.Se lasa la foc potrivit inca 10 minute iar la final se presara deasupra patrunjel verde pentru aroma. Pofta buna!

Sursa foto: kouli-kouli.com

I. C.

 

 

 

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/15458c4b6bf0decf1b656744f691a69a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139