Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual

Citeste din "Retete & Cocktails"

Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Retete culinare. Ciorba cu de toate.

supe ciorbe

 

Ingrediente:

 

500 g carne de vita, taiata cubulete

2 cepe tocate

2 linguri de ulei

3 litri de apa

3 morcovi

1 pastarnac

2 cartofi rosii

2 tulpini de telina

200 g  mazare

200 g boabe de porumb

200 g fasole verde

6 ciuperci

o jumatate de ceasca de orz

3 linguri de pasta de tomate

1 buchet de marar proaspat

1 buchet de patrunjel proaspat

sare, piper

 

Mod de preparare:
- Se taie marunt toate legumele si carnea de vita.

- Se incinge ulei intr-o tigaie si se calesta ceapa, apoi se adauga carnea de vita.

Intr-o oala mare se pun la fiert toate legumele. La primul clocot se acopera partial cu un capac, se micsoreaza flacara si se lasa la fiert aproximativ 1 ora.

- Se adauga pasta de tomate si orzul si se amesteca din cand in cand pentru a nu se lipi orzul de oala. Cand s-a fiert si orzul se adauga marar si patrunjel, se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se opreste focul.

- Se obtin aproximativ 10 portii.

 

Truc:

Cand ciorba este gata o parte din legume se poate scoate si se lasa separat pe un platou sa se raceasca. Cand sunt reci se compartimenteaza in mai multe pungi si se dau la congelator. Astfel veti putea prepara si altadata o supa proaspata cu aceste legume,  in doar cateva minute.

Alte articole

Salata de primavara cu verdeturi si mozzarella
O data cu sosirea anotimpului in care toate se trezesc la viata, primavara, va propunem cateva retete in ton cu acest sezon. Va invitam sa va delectati cu o portie de salata de primavara cu verdeturi si mozzarella.
Ciorba picanta de vita
Pentru persoanele care adora mancarea picanta si pentru cele care vor sa incerce un asemenea fel, va propunem o reteta de ciorba picanta de vita.
Ciorba lipoveneasca de peste
Pentru persoanele care adora gustul de peste si mancarurile preparate cu acesta, va prezentam o reteta nemaipomenita de ciorba lipoveneasca de peste cu leustean verde si mujdei de usturoi.
Placinta cu tofu si dovleac
Cautand si experimentand noi retete culinare, incet incet incepeti sa va cufundati si mai mult in arta gatitului si, implicit, sa va specializati in realizarea delicateselor pentru cei dragi. Va propunem un desert realizat cu tofu: placinta cu tofu si dovleac.
Masca cu gutuie pentru tenul foarte gras
Fruct cu beneficii multiple, gutuia se foloseste nu numai in retete culinare, ci si ca ingredient de baza in prepararea unor cosmetice naturale.