Retete marocane. Pulpe de pui la cuptor cu masline si lamaie
Reteta de pulpe de pui la cuptor cu masline si lamaie este o reteta marocana apetisanta, pe care o puteti prepara pentru intreaga familie la un sfarsit de saptamana.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
8 pulpe superioare de pui
2 cepe rosii, taiate in sferturi
6-7 catei de usturoi cu coaja
1 lamaie
200 g masline verzi, fara samburi
200 ml vin alb
patrunjel tocat
sare
piper
ulei de masline
Mod de preparare:
Pulpele de pui se lasa putin in ulei de masline.
Apoi se adauga sarea si piperul.
Se pun apoi in tava.
Se adauga si ceapa taiata in sferturi, cateii de usturoi cu coaja, lamaia taiata feliute si vinul alb.
Se presara si putin patrunjel deasupra.
Apoi se acopera tava cu o folie de aluminiu.
Se pune la cuptor si se lasa la foc mic, timp de 30 de minute.
Dupa acest timp, se scoate din cuptor si se ia folia.
Apoi se pune iar la cuptor, sa se rumeneasca bine.
Se presara si maslinele peste pulpele de pui.
Si se mai lasa 15 minute la cuptor.
Se poate consuma in combinatie cu o salata sau cu garnitura de orez.
Sursa foto
Articole asemănătoare
-
Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi
Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.
-
Delicii de Paste. Pulpa de miel la cuptor cu mix de legume
Printre atatea delicii speciale pentru sarbatorile pascale, se numara si reteta gustoasa de pulpa de miel la cuptor cu mix de legume.
-
Cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin
O reteta apetisanta si aromata pe care o puteti prepara in cursul zilei poate fi reteta de cartofi la cuptor cu bacon si rozmarin.
-
Oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii
Printre mancarurile bune cu care sa va incantati musafirii se regaseste si reteta de oua si branza la cuptor, cu oregano si rosii.
-
Cartofi la cuptor cu branza si oua
O reteta nemaipomenit de gustoasa pentru o masa cu adevarat delicioasa este cea de cartofi la cuptor cu branza si oua.