Retete pentru sarbatorile de iarna. Friptura de porc cu chimen la cuptor

 Cu totii asteptam perioada sarbatorilor de iarna, pentru a le petrece cu cei dragi si pentru a prepara bucate alese pentru persoanele speciale din viata noastra.

Va propunem sa incercati pentru zilele ce vor urma, reteta de friptura de porc cu chimen la cuptor.

 

Ingrediente:

2 kg de pulpa de porc

1 lingurita de chimen

sare

apa


Mod de preparare:

Se presara sare peste pulpa de porc intreaga.

Se lasa sa se patrunda sarea in carne timp de o jumatate de ora.

Apoi bucatile de carne de porc se pun in tava.

Se toarna 5 linguri de apa.

Se presara si chimenul.

Se da la cuptor.

Se lasa la foc potrivit.

Din cand in cand, carnea se mai unge cu zeama din tava.

Daca sosul scade, se mai pun o lingura sau doua de apa.

Se lasa cam 2 ore la cuptor, pana ce carnea este facuta si a devenit moale.

Apoi se taie in felii si se serveste alaturi de sosul din tava.

Sursa foto

Articole asemănătoare