Retete vegetariene. Lasagna vegetariana.

lasagna

 

Ingrediente:


3 vinete, decojite si taiate cuburi

 

6 rosii, decojite si taiate cuburi


6 linguri de masline negre, taiate feliute


1 lingura de cimbru


4 linguri de frunze de busuioc, tocate


100 ml ulei de masline

 

50 g parmezan ras


12 foi de lasagna, uscate sau pre-fierte

 

Pentru sos:

 

1 litru de lapte


65 g de unt


65 g faina


dafin

 

rozmarin

 

sare si piper

 

Mod de preparare:

- Se unge o tava cu ulei si se asaza un strat de vinete care au fost curatate de coaja si taiate cuburi. Se da la cuptor 10 minute.

 

-  Dupa 10 minute scoateti tava din cuptor si adaugati cuburile de rosii, maslinele, cimbrul si busuiocul. Adaugati sare si piper si amestecati bine toate legumele, dupa care introduceti din nou tava la cuptor timp de 10 minute.

 

- Intre timp se pregateste sosul de lasagna: puneti laptele la fiert intr-o oala si adaugati pe rand untul, faina, foaia de dafin, rozmarin, sare, piper si amestecati continuu pana ce sosul capata consistenta unei creme. Se scoate rozmarinul si dafinul, dupa care se adauga parmezanul ras si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia. Atunci sosul este gata.

 

- Intr-un vas de teflon puneti un strat de legume dupa care adaugati mozzarella si o parte din sosul preparat. Peste sos adaugati foile de lasagna dupa care repetati operatiunea pana terminati legumele si foile de lasagna. La sfarsit puneti ultimele foi de lasagna peste care turnati sosul ramas, presarati mozzarella si introduceti in cuptor compozitia pentru 30 de minute.

Articole asemănătoare

  • Cinci retete de cocktail cu suc de rosii

    Savuros, dulce-acrisor, plin de gustul rosiilor bine coapte, cu o aroma ce aminteste de gradinile poate nu foarte mari, dar ingrijite cu rabdare si pasiune, sucul de rosii este folosit adesea in bucatarie pentru sosuri extraordinare, dar sta si la baza mai multor retete de cocktail pentru toate gusturile.

  • Cinci retete vegetariene

    Retete vegetariene pentru o vara calduroasa si un plus de energie. Si pentru care nu veti avea nevoie de cuptor sau aragaz.

  • Retete sanatoase de post. Tofu cu ciuperci

    Pentru ca a inceput postul, puteti pregati si descoperi nenumarate retete gustoase de post. Va propunem sa incercati reteta de tofu cu ciuperci.

  • Retete de post. Mancare de telina cu morcovi

    Daca v-ati plictisit de prepararea clasicelor retete de post, puteti incerca sa pregatiti si mancarea de telina cu morcovi. Ingredientele necesare le gasiti in cele ce urmeaza:

  • Retete vegetariene. Taitei cu varza sote

    O reteta vegetariana perfecta pentru vara si totodata simplu de preparat este reteta de taitei cu varza sote. Ingredientele necesare pentru preparare sunt urmatoatele:


Warning: fopen(cache/6c85440333b03740b9b69f882db5f999) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139