Salata de ardei copti cu sos de usturoi

 Apetisanta la prima vedere numai dupa aspect, salata de ardei copti este, cu siguranta, una dintre preparatele pline de gust si cu o aroma deosebita.


Ingredientele necesare sunt cele de mai jos:

cativa ardei grasi colorati diferit

Pentru sos:

1 catel de usturoi

sare

piper

3 linguri de ulei

1 lingura de otet balsamic

1 legatura de patrunjel

2 bucatele de mozzarella

 

Modul de preparare:

Ardeii colorati se spala.

Apoi fiecare ardei se unge cu putin ulei.

Se pun in tava.

Apoi tava se pune la cuptor.

Se lasa timp de 40-45 de minute.

In tot acest timp, se intorc pana ce s-au copt pe toate partile.

Cand sunt gata, se pun intr-un vas mare.

Se presara peste acestia putina sare.

Se acopera vasul.

Usturoiul se curata si se piseaza.

Apoi se adauga o lingura de ulei.

Se freaca bine pana devine o pasta cu consistenta de maioneza.

Se adauga si 2-3 linguri de apa rece.

Se mai pune si o lingura de otet.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se verifica daca ardeii sunt reci.

Se curata apoi, pielita acestora desprinzandu-se mult mai usor.

Cand sunt gata curatati, ardeii se taie fasii.

Peste fasiile colorate se adauga sosul.

Se amesteca usor salata.

In functie de preferinta, mai puteti adauga otet sau usturoi sau puteti sa eliminati complet usturoiul din sos.

Vasul cu salata de ardei copti se acopera.

Se lasa timp de 2 ore la rece, pentru a se marina.

Mozzarella se taie felii.

Se adauga peste ardei.

Se pune si patrunjel proaspat tocat.

Se poate servi cu felii de paine prajita alaturi de un pahar cu vin rosu.

Sursa foto

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/f0dfe71426f7d8a0db7a90859f7033df) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139