Salata de telina cu carne de pui si maioneza

 Carnea de pui in combinatie cu legumele ne ofera o reteta sanatoasa si plina de vitamine, numai buna de incercat pentru o masa de seara.

Reteta propusa pentru dumneavoastra este: salata de telina cu carne de pui si maioneza.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

1 telina de marime medie, cam 500 g

2 oua fierte

1 ou crud

300-400 g piept de pui sau pulpe de pui

1 lamaie zemoasa


Modul de preparare este simplu:

Telina se da pe razatoarea mare.

Pieptul de pui sau pulpele de pui se pun la fiert.

Cand sunt gata, se taie marunt.

Ouale se fierb si se lasa sa devina tari.

Apoi se curata de coaja si se separa albusul de galbenus.

Galbenusurile fierte si cu galbenusul crud se amesteca pana ce totul devine o pasta.

Apoi se adauga ulei cat este necesar pentru a face o cantitate de maioneza suficienta pentru aceasta salata.

Maioneza rezultata se adauga peste bucatile de pui si peste telina.

Se pune si zeama de lamaie.

Apoi se mai adauga sarea si piperul, dupa gust.

Se amesteca totul bine.

Dupa aceea, salata obtinuta se lasa sa stea la frigider timp de 10 minute.

Dupa acest timp, se serveste.

Sursa foto

Articole asemănătoare