Salmon Panzanella, o reteta cu traditie italiana

Foto: eatingwell.com

- Salmon Panzanella este o salata traditionala italiana cu somon, rosii si castraveti, sanatoasa si plina de nutrienti, care in zilele de vara ofera organismului hidratare si vitamine pentru a face fata caldurii.

Ingrediente:

- 8 masline

- 3 lingurite otet

- 1 lingurita capere

- 1/4 lingurita piper negru macinat

- 3 lingurite ulei de masline

- 2 felii de paine sau pesmet taiate cuburi mici

- 2 rosii mari

- 1 castravete mediu

- 1/4 ceasca ceapa taiata marunt

- 1/4 ceasca busuioc proaspat taiat marunt

- 500 de grame de somon fara piele

- 1/2 lingurita sare

In timp ce lasati o tigaie la incalzit pentru a prepara somonul, intr-un vas amestecati maslinele, caperele, otetul si adaugati sare. Adaugati uleiul si amestecati. In final adaugati ceapa, busuiocul, painea taiata cubulete mici, castravetele si rosiile.

Cand tigaia s-a incalzit puteti aseza in putin ulei somonul dupa ce in prealabil pe ambele parti l-ati asezonat cu sare si piper.

Fiind ultimul ingredient, taiati-l in patru si adaugati-l in compozitia salatei.

Valorile nutritionale ale acestei salate: 362 calorii, 21 g grasimi din care 3 saturate si 12 nesaturate, 72 mg colesterol, 15 g carbohidrati, 29 g proteine, 5 g fibre, 386 mg sodiu, 1002 mg potasiu.

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu unt de arahide si cafea

    Poate ca place cafeaua, bauta fierbinte in fiecare dimineata. Ati incercat gustul de unt de arahide, adorat de unii, detestat de altii. Cum ar fi sa le aduceti impreuna in aceeasi cana printr-o reteta cu totul diferita de ceea ce intelegem in general printr-un smoothie. In definitiv nu trebuie sa fie un mix de fructe, legume si verdeturi alaturi de apa sau lapte vegetal, ci poate fi ceva cu totul nou.

  • Ciorba de cartofi cu zeama de varza

    O reteta fabulos de gustoasa in simplitatea ei este ciorba de cartofi cu zeama de varza, preparata cu mare maiestrie in zona Branului.

  • Reteta de muraturi. Picalilli cu pere

    Pentru ca toamna este perioada muraturilor va propunem astazi o reteta asezonata. Indata dupa preparare, aroma puternica se combina perfect cu branzeturile tari.

  • Crema de fasole alba cu usturoi

    O reteta cu preparare rapida pentru o zi incarcata poate fi crema de fasole cu usturoi. Fasolea uscata are un continut de 10 ori mai mare de proteine decat fasolea verde.

  • Retete pline de gust. Vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc

    O reteta cu care veti fi pe placul invitatilor poate fi reteta de vinete mediteraneene cu mozzarella si busuioc. Ingredientele pentru preparare le descoperiti in cele ce urmeaza:


Warning: fopen(cache/c1176f09ba3e00d756fb109aa1202d5f) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139