Sangria fara alcool
Ingrediente:
o cana de apa clocotita
doua plicuri ceai negru, eventual cu arome
doua lingurite rase de scortisoara
o jumatate cana zahar
sucul de la o portocala mare
o cana suc de rodii
o portocala medie taiata felii, cu tot cu coaja
o lamaie nu foarte mare, taiata felii subtiri, fara coaja
o limeta feliata subtire
un mar rosu taiat cubulete
o cana apa minerala
Mod de preparare: intr-un vas potrivit puneti scortisoara si plicurile de ceai, turnati apa clocotita si lasati sa infuzeze. Scoateti plicurile de ceai si puneti zaharul in lichidul fierbinte, amestecand pana se dizolva. Intr-o carafa tinuta la frigider puneti ceaiul cu scortisoara dupa ce s-a racit, adaugati citricele, sucul de rodii si cel de portocala, cubuletele de mar si apa minerala. Adaugati cateva cuburi de gheata daca vreti sa se raceasca mai repede. Se poate bea imediat sau se tine la frigider. Mai puteti adauga si apa plata daca doriti un gust mai discret, mai usor.
Foto: inmsol.com
Articole asemănătoare
-
Cocktail fara alcool cu suc de cirese si mirodenii
Suc de cirese proaspat sau din cutie, mirodenii, un pic de zahar, si veti avea o bautura delicioasa, reconfortanta si cu gust proaspat.
-
Suc de mere cu portocala si mirodenii
In locul unei cani cu vin rosu fiert de ce sa nu incercati o varianta fara alcool, cu gust puternic de mere si note exotice?
-
Sangria cu ceai negru, vin alb si piersici
O bautura usoara, cu note usor amare de la tanin si parfumul fructat de piersica.
-
Bautura cu fructe (fara alcool)
O varianta naturala pentru sucurile din comert, usor adaptabila in functie de fructele disponibile, dulce si sanatoasa. Bun pentru o petrecere cu multi invitati, servit intr-o carafa pe masura care ii va ajuta sa se bucure si de culoarea intensa.
-
Mojito fara alcool
O varianta fara alcool de mojito pentru cei care vor sa se bucure de un gust dulce si racoritor.