Smoothie cu sfecla rosie, capsuni, citrice si ghimbir
Ingrediente:
125 g cubulete de sfecla rosie proaspata sau fiarta
125 g capsuni spalate si taiate in doua
o portocala curatata si feliata
sucul de la o lamaie
un varf de lingurita ghimbir prospat tocat
o lingura seminte de chia inmuiate in apa
o jumatate cana apa plata
cuburi de gheata
Mod de preparare: daca nu aveti un blender puternic se recomanda sa fierbeti inainte sfecla rosie. Se pun in blender cuburile de sfecla, jumatatile de capsuni, feliile de portocala si sucul de lamaie, se adauga ghimbirul, semintele de chia si apa plata, mixand totul foarte bine. Cand este gata se adauga cateva cuburi de gheata si se serveste.
Foto: indiamart.com
Articole asemănătoare
-
Smoothie cu sfecla rosie, mar si ghimbir
Bun pentru sistemul imunitar, digestie si un plus de energie, cu multe vitamine si gust placut, este o reteta care va ajuta sa profitati din plin de beneficiile oferite de sfecla rosie.
-
Smoothie cu sfecla rosie si mar
Plina de vitamine si nutrienti, cu efecte revigorante, utila pentru digestie, un sistem imunitar mai puternic si un plus de energie, este o bautura naturala si usor de pregatit.
-
Sfecla rosie cu miez de nuca si merisoare confiate
Ne-am obisnuit cu sfecla rosie murata, coapta sau sub forma de suc, si este un ingredient bun pentru o gama larga de smoothie-uri. Dar in aceasta reteta contrastul dintre sfecla, miezul de nuca putin prajit si dulcele acrisor al merisoarele va surprinde cu siguranta orice musafir.
-
Suc energizant cu sfecla rosie, fenicul si fructe
Daca v-ati obisnuit cu un smoothie din fructe de ce sa nu incercati un pahar cu suc de mere, portocala alaturi de sfecla rosie si limeta.
-
Sfecla rosie din soiul Egipski
Egipski este o varietate timpurie de sfecla rosie, foarte gustoasa si usor de conservat, de forma rotund turtita si un colorit visiniu inchis, in interior pulpa fiind suculenta si de nuanta roz spre visiniu. Este un soi pe care il putem adapta mai multor retete sau il putem conserva in otet, si la fel de bine poate fi folosit pentru sucuri si smoothie-uri.