Sos de praz

 Un sos mai rar pregatit, sosul de praz are un gust delicios insotit de o mancare la fel de buna.


Ingrediente necesare:

2 fire de praz

1 ceapa

1 legatura de patrunjel

1 cana cu suc de rosii

1/2 cana cu supa de zarzavat sau apa

1 lingura faina

sare

ulei

piper

 

Mod de preparare:

Se taie ceapa marunt.

Prazul se taie rondele.

Ambele se calesc apoi in ulei, timp de 2-3 minute.

Se amesteca si faina cu supa de zarzavat sau cu apa.

Apoi se adauga peste ceapa si prazul calite.

Se lasa pe foc timp de 1-2 minute, amestecand continuu.

Amestecul rezultat se lasa la racit.

Dupa ce s-a racit, se mixeaza.

Se pune intr-o cratita, la care se adauga suc de rosii, sare, piper.

Se pune pe foc si se mai lasa 1-2 minute.

La final se pune si patrunjelul tocat marunt.

Ca recomandare, sosul de praz se poate servi cu spaghete sau legume fierte.

Sursa foto

Articole asemănătoare