Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
SOSURI CU HREAN

Sosuri cu hrean

 sosuri imagini

 

Fie ca e vorba de fripturi, rasol, piftie sau alte mancruri delicioase si totodata grele, toate au nevoie alaturi de o garnitura sau un sos. Sosuri potrivite pentru aceste mancaruri si mai ales pentru perioada de iarna sunt sosurile iuti pe baza de hrean.

 

Iata cateva retete pentru astfel de sosuri:

  -Sos de hrean cu sfecla rosie si smantana 

Ingrediente:

(sos necesar la o friptura pentru 2 persoane)

-2 linguri de hrean proaspat ras;

-2 linguri de sfecla rosie rasa (care trebuie fiarta sau coapta mai inainte);

-1 lingurita de zahar (sau zaharina),

-1 lingura de otet,

-1pahar (150 ml) de  smantana;

- un praf de sare.

Preparare:

Intr-un bol incapator se amesteca bine cele 2 linguri de hrean ras cu otetul si sarea. Se adauga apoi cele 2 linguri de sfecla rosie rasa (care trebuie sa fie fiarta sau coapta mai inainte), si se amesteca bine. La sfarsit se adauga zaharul si smantana, care trebuie amestecate pana se omogenizeaza.

Se serveste rece, la friptura de porc sau la piftie.

 

  -Sos cu hrean si usturoi

Ingrediente:

(sos necesar la o friptura pentru 2 persoane)

-2 linguri de hrean ras;

-3 catei de usturoi,

-4 linguri de ulei,

-2 linguri de faina,

-150 ml smantana lichida (sau lapte),

-patrunjel tocat ,

-un praf de sare

Preparare:

Intr-o tigaie de marime medie se pun la incins cele 4 linguri de ulei. Se toaca marunt usturoiul si se pune apoi in tigaie. Se pune imediat si faina si se amesteca bine cu usturoiul,cu ajutorul unei lingure mici din lemn.

 

Se adauga un pic de apa, pentru a nu se forma cocoloase. Se pun si cele doua linguri de hrean ras si se amesteca, dupa care se toarna smantana. In lipsa, se poate folosi si lapte pasteurizat. Compozitia din tigaie trebuie amestecata permanent pentru a nu se arde si a nu forma cocoloase.

 

Se tine pe foc 4-5 minute, pana da intr-un clocot si se da la o parte. Se sareaza dupa gust si la final se presara patrunjel verde.

Se serveste la friptura de porc, vita sau pui, atat cald cat si rece. Pentru a fi servit rece, sosul se tine la frigider 2-3 ore.

 

 

 

Articole asemănătoare

  • Sos cu smantana si marar

    Cremos, cu gust intens si note intens vegetale, aromate, este sosul perfect pentru peste, dar si pentru carnea de pui, legume sotate sau coapte.

  • Ce legume va ajuta sa slabiti mai usor

    Ciupercile de padure sau crescatorie au vitamine si fibre, sunt versatile si cu gust foarte placut, adesea cu note surprinzatoare, pot fi coapte sau fierte, conservate, dar au suficiente proteine si fibre pentru a fi un ingredient esential si satios.

  • Smoothie picant cu hrean si rosie

    Amintind la prima vedere de un Bloody Mary, iata o bautura cu gust complex, marcat de notele picante, plin de antioxidanti si vitamine, dar care ar putea sa nu fie pe gustul tuturor. Indicat in zilele reci sau daca iti place o combinatie puternic, putin iute si mai ales sanatoasa.

  • Ghebele, printre ciupercile preferate ale romanilor

    Pe teritoriul tarii noastre au fost identificate peste 200 de specii de ciuperci comestibile. Dintre acestea, multe sunt cunoscute doar de specialisti, altele insa au intrat de generatii in bucataria romaneasca.

  • Salata de sfecla rosie cu hrean

    Salata de sfecla rosie cu hrean este o salata hranitoare si cu un gust deosebit. Sfecla rosie isi pastreaza proprietatile, indiferent de procesul prin care aceasta a fost gatita.


Warning: fopen(cache/aa0fede67059330982707356f74f853a) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139