Tocana de masline

Ingrediente:
 
300 g masline negre sau negre amestecate cu verzi, fara samburi
500 g rosii
100 g telina
200 g ceapa alba
150 ml ulei
400 ml supa de legume
doua foi de dafin
o lingura faina
o legatura patrunjel
o legatura marar
 
Mod de preparare: maslinele se cantaresc doar fara samburi si se pun la desarat 30 - 60 de minute in apa fierbinte (daca este cazul). Separata ceapa si telina taiate marunt se inabusa in ulei, intr-o tigaie incapatoare. Cand prind culoare se pun deoparte. Se fierb rosiile, se dau prin sita sau mixer impreuna cu amestecul de ceapa si telina, apoi intreaga compozitie se pune intr-o cratita. Adaugati maslinele bine scurse, faina amestecata cu putina supa de legume si restul cantitatii de supa (puteti folosi supa la cutie sau o puteti prepara in casa). Totul se lasa la fiert la foc mic pret de 30 de minute, amestecand des. Cand este aproape gata se pune piper si sare - daca mai este nevoie - se adauga cele doua foi de dafin si se mai lasa la fiert cam 15 minute. Se serveste calda, cu verdeata amestecata si tocata deasupra si crochete de paine prajita. Foarte buna pentru deschiderea mesei.

Foto: alibaba.com

Articole asemănătoare

  • Sos cu ulei de masline, mustar si suc de lamaie

    O reteta de sos de inspiratie mediteraneana, pentru care veti avea nevoie de un ulei de masline de calitate, mustarul preferat (dulce sau picant, dupa gust), si suc de lamaie proaspat stors din fructe mari, parfumate. Poate fi folosit pentru carnea de peste, pui, dar si pentru legume fierte, sotate sau coapte.

  • Tratamente si solutii naturiste cu ulei de masline

    Plin de savoare, cu gustul aparte atat de indragit de cei care aleg mereu uleiul de masline de calitate, este un ingredient esential in bucatarie, unde nu poate lipsi daca vrem sa regasim la final acea aroma specifica, mediteraneana, ce evoca mai ales tinuturile arse de soare ale Greciei.

  • Sos de salata cu ulei de masline, mustar si otet din cidru de mere

    Un sos pentru orice salata verde, proaspata si plina de vitamine, cu note intense fructat-acrisoare date de otetul din cidru, alaturi de un ulei bune de masline, mustar si usturoi.

  • Cum puteti folosi uleiul de masline in afara bucatariei

    Cu gustul intens si usor de recunoscut, uleiul de masline de calitate este plin de vitamine si antioxidanti, ajuta la prevenirea mai multor boli si afectiuni cronice, este bun intr-o gama impresionanta de retete diverse.

  • Pasta de masline negre cu ansoa si capere

    O pasta de masline cunoscuta si sub numele de tapenada, perfecta pentru tartine pe paine prajita sau integrala, cu gust usor amarui, sarat, puternic.


Warning: fopen(cache/51d0c9ee73311a3572acfbe161ae3fa3) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139