(P) Cum să ai dinţi albi până la Crăciun


Frumuseţea şi naturaleţea danturii este dată în primul rând de aspectul şi forma dinţilor, dar şi de o igienă foarte bună a acesteia. Nuanţa dinţilor reprezintă un artificiu estetic pe care multe persoane doresc să–l modifice în zilele noastre şi, de multe ori, acest lucru este posibil chiar într-un timp relativ scurt.

Dacă plecăm de la premisa că dinţii nu au carii sau alte probleme şi se doreşte strict albirea acestora, există câteva soluţii. Una dintre metodele de albire a dinţilor, frecvent folosite şi la îndemâna oricui, este alimentaţia. Într-o oarecare măsură, anumite alimente au proprietatea de albire a dinţilor.

Aici putem vorbi despre mere şi morcovi care au proprietăţi abrazive, curăţând uşor suprafaţa acestora, citricele îi lustruiesc, iar lactatele, prin conţinutul lor de proteine şi acid lactic îi protejează împotriva cariilor. De asemenea, guma de mestecat, prin acţiune mecanică poate avea efect de albire.

O altă metodă de a avea dinţii mai albi este aceea de a evita alimentele şi băuturile care îi colorează, dar şi fumatul. Ceaiul negru, cafeaua şi vinul roşu, sunt doar câteva dintre băuturile cu acţiune de colorare accentuată. Însă curăţarea dentară este cea care ajută la eliminarea petelor de suprafaţă şi menţinerea albului acestora.

De curând, Blend-a-Med 3D White LUXE a lansat o formulă îmbunătăţită care elimină petele de pe suprafaţa dinţilor în 5 zile, întărind în acelaşi timp smalţul. Astfel de produse asigură o dantură strălucitoare în scurt timp, fără a agresa smalţul aşa cum se poate întâmpla în cazul anumitor tratamente.

Citeşte despre alte metode de albire a dinţilor pe site-ul Ce se întâmplă, Doctore? .

Articole asemănătoare

 • A sosit timpul sa plantam gladiole in gradina!

  Denumirea generica de gladioala este departe de a cuprinde sub umbrela sa, asa cum s-ar crede, un singur tip de flori. Clasa gladiolelor se compune din nici mai mult nici mai putin de 260 de specii native in zona Africii sahariene si de sud.

 • (P) Periajul dinţilor de la A la Z

  Una din cele mai importante activităţi din cadrul igienei dentare este periajul dentar. Pentru ca acesta să fie cât mai eficient, este foarte important să cunoaştem şi să utilizam corect tehnica de periaj.

 • (P) Semnele incipiente ale celor 3 probleme dentare frecvente

  Poate că ţi s-a întâmplat să te confrunţi cu probleme precum sensibilitatea dentară, afecţiuni ale gingiilor şi smalţului. Îţi dezvăluim care sunt principalele semne care ar trebui să-ţi dea de gândit şi ce ar trebui să faci pentru a le combate.

 • (P) Sfaturi pentru momentul când bebeluşului îi apar dinţişorii

  Dinţii bebeluşului (dinţii de lapte), reprezintă dentiţia temporară, formată din 20 de dinţi (8 incisivi, 4 canini şi 8 molari).

 • Cand si cum trebuie plantat corect un mar

  Fara umba de indoaiala, marul este cel mai popular fruct autohton si unul dintre cele mai agreate la nivel mondial. Forma perfecta, culoarea apetisanta, aceeasi cu a pasiunii, si gustul l-au transformat intr-un adevarat simbol al tentatiei, dupa cum reiese chiar din anecdota biblica a primilor oameni, Adam si Eva.