floarea de salcam
Proprietatile fructelor si legumelor

Fructele si zarzavaturile au valori nutritive si calorice cunoscute de toti . Este bine de stiut, ca sub raport caloric, de exemplu, 100 de grame de struguri de buna calitate echivaleaza cu o cantitate similara de carne slaba de vaca sau de peste. In acelasi timp, merita sa stiti ca banalul cartof se constituie in materia prima a celei de-a doua paini a spetei umane.
Principalele proprietati ale sucurilor de fructe si de legume

Actiunea nutritiva si energetica, asadar calorica, este cu atat mai mare cu cat suportul glucide este mai bine reprezentat. Astfel 100 ml suc de ananas ne furnizeaza 54 de calorii, 100 g portocale 49 de calorii, 100 g mere 52 de calorii, iar 100 g struguri intre 76 - 99 calorii.
Inlocuirea alimentelor concentrate si hipercalorice

Sucurile de fructe si legume avand valoare energetica redusa, pot inlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fara a diminua insa volumul mesei.
Vitamine si minerale in fructe si legume

In compozitia fructelor si legumelor intra in primul rand apa, si anume, in proportie de 80-90%. Bogat reprezentate sunt si glucidele si levuloza, care sunt foarte folositoare pentru organismul uman.
Reduceti stresul cu numai cateva exercitii Qigong

La sfarsitul unei zile haotice mai aveti timp ca sa va intindeti spatele confortabil, sa va linistiti foamea sau sa va relaxati pentu a scapa de durerea de cap? Va prezentam in continuare cateva sfaturi si exercitii pentru a ramane flexibili si calmi intreaga zi, cu ajutorul unei practici vechi chinezesti - Qigong.
Ingrijirea tenului dimineata

Curatirea tenului dimineata incepe mai intai cu un lapte demachiant. Acesta este indicat, indiferent daca tenul este uscat, gras sau acneic. Exista cateva acte esentiale ale ingrijirii tenului, indiferent daca ne machiem sau nu.
Reteta coreeana contra cancerului

In Coreea de Nord nu se moare de cancer. Motivul este extrem de simplu, si anume o reteta contra cancerului care este folosita de toti cei care au ghinionul sa sufere de aceasta boala teribila. Reteta este urmatoarea:
Salata de castraveti orientala

1/2 conopida,
1 telina,
1 mar,
2 felii ananas...
Salata de ardei in trei culori

1 ardei rosu,
1 ardei verde,
1 ardei galben...
Mierea si sanatatea
Mierea, indulcitorul natural, este redescoperita sub forma unei noi surse de energie, care ofera si o combinatie unica de beneficii nutritionale.
Inghetata de vanilie cu branza de vaci

Aceasta inghetata se diferentiaza de toate celelalte prin aceea ca are in continutul sau branza de vaci. Toate ingredientele necesare sunt: 200 g branza de vaci
150 m smantana batuta (frisca)
4 linguri miere
1 pachetel zahar vanilat
2 galbenusuri;
Alimentatia si starea de spirit

Este deosebit de interesant faptul ca foamea are doar un rol mic atunci cand este vorba de cantitatea de alimente pe care o mancam. Problema incepe inca din copilaria timpurie, cu replicile folosite de catre majoritatea parintilor: "mananca tot din farfurie", "daca nu mananci tot, nu primesti desert" sau "daca nu mananci, nu vei creste mare si puternic".
Tonic complex
Acest tonic va va ajuta atunci cand va simtiti epuizati, fara energie sau fara chef de viata. Ingredientele necesare prepararii lui se gasesc la farmacii sau in magazine naturiste.
Maioneza naturista

2 galbenusuri crude, sare, lamaie, putin mustar, cateva linguri de ulei de masline
Rosii umplute cu telina si branza

Pentru aceasta mancare nu aveti nevoie decat de 3 rosii si o telina mica. Pentru sos insa sunt necesare mai multe ingrediente si anume:
Sa ne asteptam la un Craciun verde?
In statiunile montane din Alpi, partiile se acopera din greu cu zapada artificiala, pe langa Kremlin au inflorit margaretele, iar pe campurile de langa Bucuresti cresc nestingherite flori care de obicei apar vara si papadii gabene sau cu puf.
Acidul folic sau vitamina B9

Necesitatile corpului nostru sunt pe deplin satisfacute printr-o alimentatie echilibrata: legume verzi, sparanghel, spanac, varza, ca si porumb, morcov, fasole verde, caise, banane, portocale, mazare.
Combaterea patogenilor prin tratamente cu fungicide
Combaterea patogenilor daunatori plantelor prin tratamente cu fungicide este cea mai cunoscuta si cea mai practicata metoda.
Cum hranim copiii?

Alimentatia copiilor trebuie atent supravegheata. Trebuie sa-i hranim cu cat mai multe cruditati pentru a fi sanatosi.
Sodiu
Seleniul si efectele sale asupra sanatatii

Importanta acestui oligoelement nu trebuie judecata dupa cantitatea zilnica recomandata. Pe masura ce comunitatea stiintifica observa actiunea seleniului, se constata formidabila sa importanta in realizarea functiilor vitale ale organismului.
Iod
Iodul joaca un rol important in buna functionare a glandei tiroide, un organ situat la nivelul gatului, care regleaza secretia catorva hormoni...
Cupru
Cuprul nu serveste doar la... ingreunarea buzunarelor si portofelelor noastre cu monede, ci este chiar un metal indispensabil organismului avand si o cu totul alta folosinta.
Otravurile din plante

Acele plante pe care cu siguranta le-am admirat la un moment dat pot fi chiar letale daca nu sunt stiute cateva informatii despre ele. Exista diverse plante care, desi par inofensive pot face un rau imens.
Cactusii
Nu numai ca lumina este esentiala pentru a avea un cactus sanatos, dar ea este principala responsabila pentru inflorirea multor specii. In conditii ideale, o anumita specie se va dezvolta foarte bine, dar nu va inflori.
Sfaturi utile pentru paine si chifle

Painea, un aliment atat de necesar, poate fi pastrata mai mult timp. Trebuie doar sa urmati aceste sfaturi simple si utile in acelasi timp.