flori uscate
Fursecuri de post

Ingrediente:
150 g margarina
2 linguri cu miere...
French coffee

Ingrediente:
3 cl brandy
1 portie espresso
2 linguri zahar...
East India

Ingrediente:
3 cl brandy
1cl curacao
2 cl suc de ananas
1 picatura bitter...
Grãdina Botanicã "Anastasie Fãtu" a Universitãþii "Al. I. Cuza" Iaºi
Grãdina Botanicã din Iaºi, prima instituþie de acest fel în România, a fost fondatã în 1856 de cãtre naturalistul ºi fizicianul Anastasie Fãtu. Grãdina Botanicã a fost mutatã pe amplasamentul actual în 1963 ºi acoperã o suprafaþã de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziþia, altitudinea sunt extrem de variate ºi în consecinþã, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone ºi exotice.
Grãdina Botanicã Macea a Universitãþii de Vest Vasile Goldiº
Obiectiv de patrimoniu natural, obiectiv ºtiinþific dar ºi cultural, Parcul dendrologic ºi ulterior Grãdina Botanicã Universitarã Macea are o istorie de peste 250 de ani. Întinsã pe o suprafaþã de 20,5 ha, cuprinzând peste 2.000 unitãþi taxonomice, plantele lemnoase cât ºi o bogatã colecþie de plante erbacee, Grãdina Botanicã este organizatã pe sectoare.
Grãdina Botanicã din Bucureºti

Grãdina Botanicã din Bucureºti a fost înfiinþatã ca instituþie în anul 1860, pe lângã Facultatea de Medicinã ºi Farmacie, de cãtre doctorul Carol Davila. Ocupa o suprafaþã relativ micã (7 ha), localizatã în partea stângã a ªoselei Cotroceni. Amenajarea adecvatã a acestui spaþiu, ca bazã didacticã ºi de cercetare, a fost realizatã sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffmann, ca prim director al acestei instituþii.
Erinoza vitei de vie
Erinoza vitei de vie sau basicarea este o consecinta a atacului produs de un paianjen microscopic Eriophyes vitis. Primavara, paianjenii ies din locurile de...
Putregaiul cenusiu al strugurilor
Boala este provocata de ciuperca Botrytis fuckeliana si poate ataca frunzele, lastarii tineri, dar cel mai frecvent si mai puternic boabele mature...
Firefly

Ingrediente:
6 cl vodka
11 cl suc de grapefruit
3 cl grenadine...
Ce nu stiati despre substantele fertilizatoare...

Substantele fertiilizatoare sunt de cele mai multe ori numite "hrana plantelor", dar de fapt ele alimenteaza pamantul. Acestea adauga in sol rezerve proaspete de nitrogen, fosfor si potasiu...
Gogosari in otet
Ingrediente: 1 l otet, 1/2 kg zahar, sare, foi de dafin, 300-400 g hrean…
Gogosari cu varza alba
Ingrediente: 1 sau 1,5 kg ardei grasi mai mici (20-25 bucati la 1 kg)…
Conserva de spanac
Ingrediente: spanac, aspirina. Preparare: Spanacul se spala bine. Frunzele…
Dulceata de pepene
Ingrediente: 1 kg coji de pepene verde sau galben, cintarite dupa ce...
Dulceata de struguri
Ingrediente: 1 kg struguri, cintariti dupa ce au fost curatati de coaja si seminte…
Dulceata de gogonele
Ingrediente: 1 kg patlagele verzi, 3-4 picaturi colorant verde vegetal…
Dulceata de coacaze
Ingrediente: 1 kg zahar, 1 kg coacaze rosii sau albe, 30-50 ml zeama de lamiie…
Serbet cu nuci
Ingrediente: 1 kg. zahar, coaja uscata de la 150 nuci, 1/2 l. apa…
Dulceata de fragi
Ingrediente: 1 kg fructe (fragi, zmeura, mure), 1 kg zahar, o lamiie…
Snitel parizian
Ingrediente: 2 snitele mai mari (sau cite sint necesare), 2 felii subtiri…
Friptura de miel la cuptor
Ingrediente: carne de miel, piper, boia dulce de ardei, untdelemn…
Frigarui de piept de pui
Ingrediente: ciuperci proaspete, piept de pui, sare, piper…
Coltunasi cu branza
Ingrediente: Aluat: 2 oua mari, 150 g faina, 50 g gris, 30 ml ulei. Umplutura…
Ciocolata de casa
Ingrediente: 150 g unt, 250 g lapte praf, 100 g cacao, 500 g zahar…
Bavarezi cu ciocolata
Ingrediente: 250 ml lapte, 1 plic vanilie, 120 g ciocolata sau 2 linguri cacao…
Clatite cu branza de vaci
Ingrediente: 1/4 kg branza de vaci, 1 ou, 1 lingura cu varf de zahar…
Crema de banane
Ingrediente: 2-3 banane bine coapte (cca 300 g ), 50 g zahar, o lingura…