legume conservate
Derby

Ingrediente:
4 cl gin
10 picaturi bitter de piersici
Ingredientele se amesteca...
Istoria aranjamentelor florale

De-a lungul istoriei, asa cum stim din documentele ramase, oamenii au folosit florile pentru a isi exprima sentimentele, pentru a infrumuseta mediul in care locuiau si pentru a sarbatori...
Bujorul, regele gradinii

Denumirea chinezeasca pentru bujor este "sho yo", in traducere "cel mai frumos", iar in poeziile, legendele si povestile din acele vremuri floarea este mereu mentionata. Mai mult, cea de-a patra luna din calendarul chinezesc este numita "luna bujorului".
Gradina cu legume si flori

Planul pe care vi-l prezentam in continuare are in alcatuire legume dar si plante ornamentale cu flori. Un alt element decorativ vor fi si spalierele pe care se vor intinde trandafirii cataratori.
Aranjamente florale de Paste si primavara

Ideile pe care vi le prezentam in continuare le consideram a fi potrivite fie ca aveti nevoie de un aranjament floral pentru masa de Paste, fie pentru o petrecere de primavara (cu putine modificari).
Terariu - o lume in miniatura

Un terariu este, prin definitie, o gradina aflata sub sticla. Aceasta tehnica era foarte populara in perioada victoriana si acum se pare ca incepe sa castige din ce in ce mai mult teren. Astfel se pot recrea tot felul de "peisaje", de la terenuri impadurite, pana la un mini desert sau o jungla tropicala. Mai mult, daca adaugati si animale sau insecte, gradina in miniatura va deveni un vivariu.
Vanilla

Ingrediente:
4 cl brandy
1 portie espresso
1 ml lichior de vanilie...
Grãdina Botanicã "Anastasie Fãtu" a Universitãþii "Al. I. Cuza" Iaºi
Grãdina Botanicã din Iaºi, prima instituþie de acest fel în România, a fost fondatã în 1856 de cãtre naturalistul ºi fizicianul Anastasie Fãtu. Grãdina Botanicã a fost mutatã pe amplasamentul actual în 1963 ºi acoperã o suprafaþã de circa 100 ha. Tipul de sol, caracteristicile geografice, expoziþia, altitudinea sunt extrem de variate ºi în consecinþã, potrivit pentru cultivarea a numeroase specii autohtone ºi exotice.
Grãdina Botanicã Macea a Universitãþii de Vest Vasile Goldiº
Obiectiv de patrimoniu natural, obiectiv ºtiinþific dar ºi cultural, Parcul dendrologic ºi ulterior Grãdina Botanicã Universitarã Macea are o istorie de peste 250 de ani. Întinsã pe o suprafaþã de 20,5 ha, cuprinzând peste 2.000 unitãþi taxonomice, plantele lemnoase cât ºi o bogatã colecþie de plante erbacee, Grãdina Botanicã este organizatã pe sectoare.