ulei de masline
Aranjamente florale de Paste si primavara

Ideile pe care vi le prezentam in continuare le consideram a fi potrivite fie ca aveti nevoie de un aranjament floral pentru masa de Paste, fie pentru o petrecere de primavara (cu putine modificari).
Miltonia (orhidee)

Denumire populara: orhidee panseluta, orhidee Miltonia. Familie: Orchidaceae. Florile au culori vii si apar din abundenta. In mod normal, Miltonia infloreste primavara sau toamna. Orhideea Miltonia poate fi o planta dificil de cultivat...
Grãdina Botanicã din Bucureºti

Grãdina Botanicã din Bucureºti a fost înfiinþatã ca instituþie în anul 1860, pe lângã Facultatea de Medicinã ºi Farmacie, de cãtre doctorul Carol Davila. Ocupa o suprafaþã relativ micã (7 ha), localizatã în partea stângã a ªoselei Cotroceni. Amenajarea adecvatã a acestui spaþiu, ca bazã didacticã ºi de cercetare, a fost realizatã sub conducerea priceputului botanist Ulrich Hoffmann, ca prim director al acestei instituþii.
Chimionul, tehnologia culturii

In stare spontana, chimionul este intalnit pretutindeni in Europa; la noi in tara il intalnim mai des in flora regiunilor de deal.
Frappe de avocado

Ingrediente:
2 avocado
1 lingura coaja rasa de portocala...
Taierea vitei de vie pe tulpina joasa

In anul al II-lea dupa plantare, in primavara, se taie la 2 cepi a 2-3 ochi, sau la un singur cep - in cazul vitelor mai putin viguroase. In anul al III-lea de la plantare se rezerva pe butuc, din coardele...
Alimentatia si starea de spirit

Este deosebit de interesant faptul ca foamea are doar un rol mic atunci cand este vorba de cantitatea de alimente pe care o mancam. Problema incepe inca din copilaria timpurie, cu replicile folosite de catre majoritatea parintilor: "mananca tot din farfurie", "daca nu mananci tot, nu primesti desert" sau "daca nu mananci, nu vei creste mare si puternic".
Friptura la gratar
Ingrediente: muschi din carnea dorita (porc, vita, vitel saui miel), ulei…
Papadia

Papadia se recomanda ca medicament in toate bolile in care exista un dezechilibru glandular. Datorita acestor calitati, ea se foloseste in unele boli ale ficatului, deoarece mareste secretia biliara, normalizeaza circulatia sangelui, mareste pofta de mancare in perioadele de convalescenta, etc.