Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Bostanul si pepenele

pepene rosu, pepenele rosu, vitamina b, vitamina a, miere, dovleacul, renal, insomnii, ceai verde cu lapte, supe, ceai diabet, ceai rosu, verde, infectii, pepenele

BostanExistă numeroase specii, cum ar fi: bostanul de Brazilia, pepenele tămâios de Marsilia, dovleacul galben,
dovleacul rosu, cel gri, verde, dovleacul turban, cel din America. La toate aceste tipuri se foloseste miezul precum si semintele.
Contine: leucina, tirozina, peporezina, vitamina B, provitamina A, fosfor.

PROPRIETĂTI: Nutritiv, sedativ, răcoritor, emolient, pectoral, laxativ, diuretic.

INDICATII:
Astenii, infectii urinare, insuficienta renală, hemoroizi, dispepsii, enterite, dizenterie, constipatie, afectiuni cardiace, insomnii, diabet.

MOD DE FOLOSIRE:
a) UZ INTERN:
 Crud, amestecat cu aperitive, în supe, înnăbusit.
 Un pahar de suc dimineata, pe nemâncate, ca laxativ.
 Se pisează 50 gr. de seminte, se amestecă cu miere. Se foloseste în 3 reprize, din jumătate în jumătate de oră. După o oră, se bea o infuzie de ceai purgativ, pregătit după cum urmează: 1 lingurită de coajă de crusin la o cească mare de apă, care se dă în clocot 2 - 3 minute.
 Semintele, împreună cu cele de castravete, de pepene galben, decojite si pisate se fierb în apă sau lapte. Emulsia este calmantă si răcoritoare, are efect împotriva insomniilor, durerilor inflamatorii ale căilor urinare.
b) UZ EXTERN:
În cataplasme, contra arsurilor, a inflamatiilor, abceselor, a cangrenei senile.

Alte articole

Beneficii remarcabile oferite vara de pepenele galben
Din punct de vedere calendaristic, august este ultima luna de vara, iar lucrul acesta se cunoaste si din alimentele sanatoase ce ne sunt puse inainte. In aceasta perioada, chiar si fara ca cineva sa-si propuna a urma o dieta riguroasa, devine mai sanatos datorita alimentatiei de sezon bogate in produse naturale.
Suc de pepene rosu si capsuni pentru toate varstele
Pentru ca de anotimpul estival trebuie sa se bucure atat cei mari cat si cei mici, in aceste zile este foarte important sa cunostem retetele cu care ne putem delecta impreuna, indiferent de varsta.
Zile fierbinti cu pepene rosu
Afara de fenomenele astronomice care invedereaza instalarea verii in regiunile temperate, exista si o categorie mai speciala de martori legati de spatiul terestru: fructele. Pepenele rosu este cu certitudine cel mai emblematic fruct estival iar asta datorita combinatiei unice de calitati.
4 cocktailuri simple de sezon cu pepene rosu
In zilele calduroase de vara pepenele rosu este tot ceea ce isi poate dori cineva ca desert, tinut cateva ceasuri la rece. Fructul alcatuit in proportie de 92% din apa, contine beta caroten, vitamina C si reda organismului pe loc vigoarea de care are nevoie pentru a infrunta canicula.
Sucul de tomate - aliment si medicament
Ce au in comun tomatele, pepenele verde si grapefruit-ul roz? Desigur, pe langa faptul ca sunt alimente gustoase si sanatoase, toate sunt rosii.