Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Bostanul si pepenele

pepene rosu, pepenele rosu, vitamina b, vitamina a, miere, dovleacul, renal, insomnii, ceai verde cu lapte, supe, ceai diabet, ceai rosu, verde, infectii, pepenele

BostanExistă numeroase specii, cum ar fi: bostanul de Brazilia, pepenele tămâios de Marsilia, dovleacul galben,
dovleacul rosu, cel gri, verde, dovleacul turban, cel din America. La toate aceste tipuri se foloseste miezul precum si semintele.
Contine: leucina, tirozina, peporezina, vitamina B, provitamina A, fosfor.

PROPRIETĂTI: Nutritiv, sedativ, răcoritor, emolient, pectoral, laxativ, diuretic.

INDICATII:
Astenii, infectii urinare, insuficienta renală, hemoroizi, dispepsii, enterite, dizenterie, constipatie, afectiuni cardiace, insomnii, diabet.

MOD DE FOLOSIRE:
a) UZ INTERN:
 Crud, amestecat cu aperitive, în supe, înnăbusit.
 Un pahar de suc dimineata, pe nemâncate, ca laxativ.
 Se pisează 50 gr. de seminte, se amestecă cu miere. Se foloseste în 3 reprize, din jumătate în jumătate de oră. După o oră, se bea o infuzie de ceai purgativ, pregătit după cum urmează: 1 lingurită de coajă de crusin la o cească mare de apă, care se dă în clocot 2 - 3 minute.
 Semintele, împreună cu cele de castravete, de pepene galben, decojite si pisate se fierb în apă sau lapte. Emulsia este calmantă si răcoritoare, are efect împotriva insomniilor, durerilor inflamatorii ale căilor urinare.
b) UZ EXTERN:
În cataplasme, contra arsurilor, a inflamatiilor, abceselor, a cangrenei senile.

Alte articole

Care este diferenta dintre bulbi si tuberculi?
Primavara aduce in atentie notiuni pe care multa lume nu si le-a insusit atat de bine pe cat ar crede. Dovada ca multi, chiar si dintre cei preocupati de gradinarit, confunda deseori bulbii cu tuberculii.
Cum prepari cea mai gustoasa salata de fructe?
Daca ne gandim la salata de fructe comparativ cu alte retete a caror complexitate si durata sunt superioare lucrurile par la indemana oricui. Nu ca nu ar fi asa, din punct de vedere practic, insa este de retinut totusi ca pana si la acest nivel exista secrete ce pot garanta un succes mai mare.
4 cocktailuri simple de sezon cu pepene rosu
In zilele calduroase de vara pepenele rosu este tot ceea ce isi poate dori cineva ca desert, tinut cateva ceasuri la rece. Fructul alcatuit in proportie de 92% din apa, contine beta caroten, vitamina C si reda organismului pe loc vigoarea de care are nevoie pentru a infrunta canicula.
Sucul de tomate - aliment si medicament
Ce au in comun tomatele, pepenele verde si grapefruit-ul roz? Desigur, pe langa faptul ca sunt alimente gustoase si sanatoase, toate sunt rosii.
Pepenele galben: explozia sanatoasa de vitamine
In supermarket-uri sau in piata diversitatea soiuriloe de pepene este mare. Pepenele galben poate fi usor