PDA

View Full Version : Agrisul


iuli
10-03-2010, 04:46 PM
Bunica mea face dulceata din agrise si e asa delicioasa, chiar daca are cam multe seminte.
Agrisul se culege usor in comparatie cu coacazul, pentru ca boabele de agris sunt mai maricele si se mai folosesc si la macerat, amestecate cu alte fructe, pentru sirop. Ce alte intrebuintari ale agriselor mai cunoasteti? ;)

Simonici
10-03-2010, 05:37 PM
Sincera sa fiu de agris doar am auzit in stanga si in dreapta dar nici macar nu stiu cum arata:D ce sa mai spun de mancat...Eu sunt cunoscuta in randul rudelor mele pentru faptul ca sunt o persoana deschisa in privinta preparatelor ciudate.(mananc fara retinere scoici, caracatita, raci) Nu spun ca agrisul este ciudat, nici gand... vreau sa spun ca sunt dispusa sa incerc dulceata de agrise. Problema este ca eu nu am o bunica sa imi faca.. deci de unde pot lua de proba?

cell
11-03-2010, 03:58 PM
Si eu am gustat agrise in stare proaspata. Au un gust dulce-acrisor, au saruri minerale si vitamine, se consuma in scop curativ, sunt diuretice, bune pentru digestie, reprezinta un tonic excelent. Sunt laxative si depurative.
Iata mai jos cum arata fructele de agris:

http://www.gradinamea.ro/_files/Image/articole/original/agrise_pe_ramura_(Ribes_uva-crispa).jpg

http://www.evenimentul.ro/image/articol/1-19439-2-270-400-1.jpg

Dulceata cred ca o poti gasi in magazinele specializate pe produse bio, dar nu am intrebat inca acolo ca sa iti spun exact.
Sau in marile magazine, dar cred ca sunt sanse mici sa o gasesti, pentru ca nu sunt atat de mult folosite fructele de agris, desi sunt bune pentru organism.

constantin
12-03-2010, 12:54 PM
mie imi plac in stare proaspata sau sirop !!!

Simonici
12-03-2010, 03:36 PM
Multumesc pentru imagine cell, parca nu imi sunt atat de straine ca infatisare dar de mancat tot nu am mancat:D Cred ca pentru a beneficia din plin de proprietatile acestor fructe trebuiesc consumate proaspete. Cum ele au si un gust placut ar trebui sa fie o adevarata placere sa le mancam. Pacat ca agrisele nu sunt niste produse atat de comerciale pe care sa le putem gasi cand dorim...

criss
25-03-2010, 04:57 PM
Simonici, daca vrei sa cumperi, cauta pe internet la rubrica de vanzari arbusti fructiferi si gasesti si agris sa il plantezi la tine ca sa dea roade si astfel sa le descoperi gustul.
Sa ma anunti atunci cand ai intrat in posesia lui.;)