Forum GradinaMea.ro

Mergi inapoi   Forum GradinaMea.ro > Gradina din bucatarie > Retete culinare

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Vechi 25-03-2008, 01:22 PM
floare mica's Avatar
floare mica floare mica is offline
Moderator
 
Data inscrierii: Oct 2006
Locatia: Bucuresti
Mesaje: 897
Implicit Retete cu peste

Macrou la gratar

Macroul, eviscerat si spalat se sareaza, se stropeste cu zeama de la o lamiie. Dupa 30 minute se pune pe gratarul incins cite 5 - 6 minute pe fiecare parte.
Se serveste pe pat de salata verde si felii de lamiie.

Pofta buna !
Reply With Quote
  #2  
Vechi 13-05-2008, 10:28 PM
camelot0577
 
Mesaje: n/a
Implicit Retete cu peste

Ingresiente pentru 4 portii:
- 800 g peste file
- o lamaie
- 2 linguri mustar
- 3 linguri pesmet
- 100 ml ulei
- 2 linguri faina
- o lingura otet
- 5-6 catei de usturoi
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Pestele se spala cu apa rece, se usuca si se taie in bucati potrivit de mari si groase de 1 cm. Se stropeste cu zeama de la jumatate de lamaie, se condimenteaza cu sare si se lasa la rece 10-15 minute.
2. Se ung bucatile de peste cu mustar indoit cu apa, apoi se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins, la foc potrivit. Se lasa la scurs pe un servet de hartie.
3. Pentru sos se caleste faina in ulei (3 linguri), fara sa se ingalbeneasca, apoi se stinge cu apa si otet. Se amesteca energic sa nu se faca cocoloase. Se adauga usturoiul pisat si se condimenteaza dupa gust.
4. Pestele se serveste cu lamaie, sos de usturoi si garnitura de legume
Reply With Quote
  #3  
Vechi 13-05-2008, 10:29 PM
camelot0577
 
Mesaje: n/a
Implicit Retete cu peste

Ingrediente pentru 4 portii
- 4 pastravi
- o lamaie
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- 2 linguri de faina
- 100 ml ulei
- 50 g migdale tocate sau pisate
- sare, piper

Mod de preparare:
1. Pestii se curata de solzi, branhii si intestine, apoi se spala cu apa rece si se lasa la scurs. Se stropesc la interior si exterior cu zeama de la o lamaie, se condimenteaza cu sare si se lasa la rece 10-15 minute.

2. Intre timp se curata verdeata, se spala si se toaca marunt. Fiecare peste se umple cu verdeata, se da prin faina si apoi se prajesc pe ambele parti in ulei incins. Se pun intr-un vas termoizolant si se tin in cuptorul incins 10-15 minute.

3. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei se prajesc migdalele, apoi se presara in vasul cu pesti si se mai lasa inca 5 minute.
Se servesc cu lamaie si garnituri de legume.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 13-05-2008, 10:30 PM
camelot0577
 
Mesaje: n/a
Implicit Retete cu peste

- 600 g peste file
- piper
- sare
- 2 linguri zeaam de lamaie
- 3-4 linguri ulei
- 3-4 linguri faina
- 1 ceapa
- 1 telina mare
- 2 morcovi
- 80 g unt
- 200 ml vin alb
- 200 g smantana
- patrunjel verde

Mod de preparare:

1. Pestele se stropeste cu zeama de lamaie, se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa la rece 15 minute. Ceapa, morcovul si telina se taie bucati si se fierb jumatate de ora, in 1 litru de apa cu sare. Se strecoara legumele si se pastreaza supa.

2. Pestele se da prin faina si se prajeste intr-o tigaie incinsa cu ulei. Intr-un vas termoizolant se pun legumele scurse si pestele prajit. Se ung cu unt (30 g) si se pun cuptorul incins, 15-20 minute.

3. Pentru sos se calesc usor 2 lingurite de faina in 50 g unt. Se stinge cu supa fierbinte (200 ml), adaugata treptat, amestecand sa nu se faca cocoloase.
Se adauga vinul si se mai lasa pe foc cateva clocote.
Se ia de pe foc si se amesteca cu smantana.
Se condimenteaza cu sare, piper si verdeata
Reply With Quote
  #5  
Vechi 13-05-2008, 10:31 PM
camelot0577
 
Mesaje: n/a
Implicit Retete cu peste

- 1 kg peste file
- sare
- piper alb
- 150 ml vin alb
- 2 catei usturoi
- 1 lingura verdeata uscata: cimbru, busuioc, patrunjel
- 3 linguri de faina
- 60 ml ulei

Mod de preparare:

1. Usturoiul se curata, se toaca si se piseaza cu
putina sare si verdeata uscata. Se adauga vinul si se
contimenteaza cu piper.

2. Pestele se spala cu apa rece, se usuca si se taie
in bucati groase de 1 cm. Se da cu sare si se
stropeste cu sosul de vin. Se lasa la rece 10-15
minute.

3. Bucatile de peste astfel condimentate, se dau prin
faina, se scutura de surplusul de faina si se prajesc
intr-o tigaie incinsa cu ulei, la foc potrivit.
Se lasa la scurs pe un servet de hartie si se serveste cu
salata sau garnituri de legume.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 14-05-2008, 01:05 AM
anca's Avatar
anca anca is offline
Senior Member
 
Data inscrierii: Jan 2007
Locatia: vaslui
Mesaje: 333
Implicit Sos de usturoi

Daca tot se serveste peste, m-am gandit sa va dau o reteta de sos cu usturoi:
-o capatana de usturoi
-un pahar de iaurt
-ulei
-sare
se curata si se piseaza usturoiul apoi se freaca bine cu sare si putin ulei, ca sa iasa ca o pasta. se subtie cu putina apa si se adauga iaurtul. optional vara se poate adauga si o rosie pasata.
este foarte bun si nici nu miroase atat de tare.
__________________
http://ancusa.sunphoto.ro
Reply With Quote
  #7  
Vechi 14-05-2008, 11:06 AM
floare mica's Avatar
floare mica floare mica is offline
Moderator
 
Data inscrierii: Oct 2006
Locatia: Bucuresti
Mesaje: 897
Implicit

Oameni buni, n-ati vazut ca e deschis thread pentru Retete cu peste ?

De ce ati deschis altele pentru fiecare reteta in parte ?

Toate retetele cu peste trebuiau scrise/postate aici !
Reply With Quote
  #8  
Vechi 14-05-2008, 04:48 PM
anca's Avatar
anca anca is offline
Senior Member
 
Data inscrierii: Jan 2007
Locatia: vaslui
Mesaje: 333
Implicit

Sorry!!!!
nu am vrut sa incurc treburile! era tarziu aseara si nu mi-am dat seama ce am facut.cum pot repara?
__________________
http://ancusa.sunphoto.ro
Reply With Quote
  #9  
Vechi 14-05-2008, 08:29 PM
Aricica mica's Avatar
Aricica mica Aricica mica is offline
Super Moderator
 
Data inscrierii: May 2006
Locatia: Bucuresti
Mesaje: 867
Implicit

Quote:
Publicat prima data de anca
Sorry!!!!
nu am vrut sa incurc treburile! era tarziu aseara si nu mi-am dat seama ce am facut.cum pot repara?
Gata, anca, am reparat eu... doar un pic de atentie pe viitor.
Multumim de retete...
Reply With Quote
  #10  
Vechi 24-05-2008, 12:36 AM
binanca
 
Mesaje: n/a
Implicit Plachide Peste

Reteta de plachie de peste se poate face cu crap, caras, biban, in general cu peste de apa dulce

Timp de preparare: 40 minute
Ingrediente: 1 peste de marime medie (pentru plachie este de preferat un peste de apa dulce, cum ar fi crapul, platica, bibanul sau carasul), 6 cepe mijlocii, 6 rosii, 500 ml suc de rosii, 2 linguri ulei, 1 capatana de usturoi, sare, piper, cimbru, foi de dafin.
Preparare:
1.Pestele trebuie sa fie curatat si cu maruntaiele scoase, apoi presarat cu putina sare pe exterior si pe interior. Intr-o tigaie, incingem uleiul si calim ceapa foarte putin, atat cat sa devina translucida. Intindem ceapa uniform in tava de cuptor in care vom face plachia de peste.
2.Asezam pestele deasupra peste ceapa.
3.Cu un cutit de bucatarie bun, taiem rosiile felii si le asezam in jurul pestelui, in tava de cuptor. Daca preferati, puteti curata rosiile de coaja, oparindu-le cateva minute in apa clocotita.
4. Adaugam condimetele pentru plachia de peste: cate 1 lingurita de sare, piper, cimbru si foi de dafin. Avem grija sa le presaram uniform peste toata compozitia din tava.
5. La final, presaram usturoiul tocat bucatele peste peste, in tava. Usturoiul da un gust foarte bun acestui fel de mancare.
6. Pentru ca pestele sa nu se lipeasca de tava, turnam sucul de rosii peste toata compozitia de plachie.
7. Dam plachia de peste la cuptor timp de aproximativ 30 de minute sau pana cand pestele este rumenit si bine facut, iar sosul scade suficient. Din cand in cand, turnam sos peste peste, astfel incat acesta sa patrunda uniform.
8. Cand este gata, scoatem pestele, cu grija sa nu se rupa, pe un platou suficient de mare si il garnisim cu rosiile si ceapa din plachie, turnand si sosul ramas peste peste. Plachia de crap sau caras este o reteta bine cunoscuta de pescarii amatori si profesionisti, si intr-adevar foarte gustoasa.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Cautare avansata
Display Modes

Reguli de publicare
You may nu post new threads
You may nu post replies
You may nu post attachments
You may nu edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] codul este On
Codul HTML este Off
Mergi la sectiunea


Timpul este setat GMT +3. Ora este acum 09:02 PM.


Licenta vBulletin Version 3.5.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.