unele sterile, rotunjite, asezate la baza ei, care se usuca lent transformandu-se in niste solzi mari, membranosi, de culoare maronie;

Denumire stiintifica
unele sterile, rotunjite, asezate la baza ei, care se usuca lent transformandu-se in niste solzi mari, membranosi, de culoare maronie;

Articole asemănătoare

 • Plante perene care se tund primavara

  Plantele perene sunt acelea care rodesc mai multi ani la rand, avand o radacina persistenta din care se dezvolta o tulpina noua in fiecare primavara.

 • Prevenirea contaminarii prin alimentatie cu bacteria E. coli

  Escherichia coli, numita de specialisti mai pe scurt E. coli, este o bacterie inofensiva la origine care se dezvolta in organismul animalelor si al oamenilor.

 • Legume care cresc in soare partial

  De fiecare data cand ne imaginam o gradina de legume, multi dintre noi se gandesc la un loc care se bucura intreaga zi de razele soarelui.

 • Bougainvillea

  Bougainvillea spectabillis este o planta cataratoare care poate atinge chiar si 12 m inaltime. Tulpina ei este puternica, lemnoasa, unele specii prezentand spini. Planta este ornamentala prin bracteele (frunzulitele de la baza florii) care pot fi colorate in nuante pornind de la rosu sau violet pana la galben, orange sau purpuriu. Aceste bractee au un aspect de pergament, de unde vine si denumirea plantei. Foarte multi le confunda cu florile, in realitate florile Bougainvilleei nu sunt foarte aspectuoase - sunt mici, de forma tubulara. Desi in locurile natale ea atinge dimensiuni apreciabile si capata aspectul unei liane viu colorate, in Romania nu va creste foarte mult. Trebuie sa tinem de faptul ca este o planta tropicala si are nevoie de o temperatura de cel putin 10 grade Celsius pentru a supravietui. Iarna, ghiveciul trebuie mutat in casa, intr-un spatiu luminat.

 • BEGONII - decorative prin frunze sau diversitate in forme si nuante

  Des intalnita in colectiile multor iubitori de plante de apartament, begonia este cultivata mai ales pentru frumusetea florilor, pentru diversitatea formelor si culorilor. Nu multi stiu insa, ca exista si begonia care se cultiva pentru aspectul deosebit al frunzelor.