5 sfaturi pentru orice gradina

 Sa aveti grija de gradina dumneavoastra pentru un aspect placut, pentru florile preferate si pentru legumele sanatoase daca gradinaritul organic nu vi se pare a fi dificil, poate fi una dintre cele mai relaxante activitati.

Daca urmati pasii corespunzatori pentru amenajarea unei gradini, veti avea cu siguranta o gradina de o frumusete rar intalnita.

1. Plantele de dimensiuni mari ar trebui pozitionate in peisajul gradinii in mijloc si cat mai in spate. Astfel veti reusi sa oferiti gradinii profunzime chiar daca aceasta este amenajata intr-un spatiu mic.

2. Plantele perene folosesc potrivit specialistilor in amenajari la formarea bazelor aspectului gradinii.  Cateva plante perene de dimensiuni ceva mai mari ajuta la conturarea formei gradinii si totodata va face sa nu apelati in fiecare an la refacerea imaginii acesteia.

De asemenea frunzele colorate verde inchis ofera un aspect inedit gradinilor, iar cele cu nuante diferite aduc un aer tropical uimitor.

3. Plantele care infloresc in fiecare an se plaseaza de obicei in partea din fata si de jur imprejurul unei gradini. Facand parte din categoria plantelor anuale, acestea infloresc o singura data, unele flori rezistand pentru o perioada lunga de timp.

4. Grupati plantele cat mai mult. Un grup voluminos de plante creaza o expozitie mai ademenitoare decat o singura planta.

5. Nuantele monocromatice sunt o alta solutie interesanta pentru a pune in evidenta o gradina. Pentru a crea un aspect de vis, experimentati utilizand o gama variata de flori albe. Cele rosii sau portocalii v-ar tine la distanta. Cele de culori inchise ar da un aer mistic gradinii, iar albul va oferi gradinii dumneavoastra un aspect mai spatios.

Foto: 1

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Smooth Velvet

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, duble, de un rosu intens cu note violet, parfum puternic, dulce, este o alegere perfecta pentru orice gradina sau spatiu verde, pentru aranjamente florale exclusiviste si buchete elegante, dar in acelasi timp este un soi relativ usor de plantat si intretinut an de an.

 • Hibiscus syriacus Ardens

  Arbust foarte decorativ si destul de usor de ingrijit, aceasta varietate de hibiscus are flori mari, duble, de un mov deschis spre lavanda (veti gasi si inflorescente care bat spre roz) si poate sa devina centrul de atractie pentru orice gradina.

 • Trandafirii cataratori Lawinia

  Varietate de trandafir rezistent la frig si daunatori, dar si la boli, relativ usor de ingrijit si longeviv, Lawinia este o planta decorativa perfecta pentru orice gradina datorita florilor mari, numeroase, de culoare roz deschis, intr-un reusit contrast cu frunzisul de un verde intens.

 • Trandafirul Red Berlin

  Un soi teahibrid cu flori mari de un rosu intens, Red Berlin este o varietate de trandafir perfecta pentru orice gradina datorita culorii puternice si a frumusetii clasice a inflorescentelor, si cum infloreste din luna iunie pana la jumatatea toamnei va veti putea bucura multa vreme de schimbarea pe care o aduce in gradina.

 • Laleaua Purple Lady

  Un plus de culoare si eleganta pentru orice gradina, lalele din soiul Purple Lady sunt delicate, cu un colorit violet deschis, intens, sunt spre deosebire de alte lalele rezistente la frig si la perioadele geroase, perfecte atat pentru ghivece, jardiniere sau gradini cat si pentru buchete sau aranjamente florale de mari dimensiuni.