8 sfaturi pentru plantele crescute indoor

iasomie

 In cazul in care va plac plantele foarte mult si doriti sa aveti o casa care sa se bucure de frumusetea florilor, cele crescute in ghiveci v-ar putea ajuta foarte mult sa va indepliniti dorinta. Chiar daca pare ceva mai dificil sa mentineti o planta sanatoasa intr-un mediu inchis, in ghiveci, puteti reusi fara prea mari batai de cap.

Daca urmati cativa pasi simpli florile dumneavoastra vor arata la fel de bine ca cele pe care le admirati in gradinile special amenajate.

1. Primul sfat ar fi sa aveti grija ca atunci cand cumparati o planta in ghiveci, aceasta sa fie sanatoasa. Totodata, nu o depozitati in porbagaj caci indiferent de cat de scurt este drumul spre casa, aceasta s-ar putea ofili.

2. Pastrati plantele intr-un loc racoros. Daca este prea cald in camera in care tineti florile, acestea se vor ofili foarte repede. Temperatura ar trebui sa fie medie, luand desigur in consideratie si nevoile fiecarei plante.

3. In perioada iernii mutati plantele de langa geam. Acest lucru este benefic deoarece curentii pot fi un factor negativ in dezvoltarea florilor. In spatele unei perdele daca aveti posibilitatea sa le mutati ar fi ideal.

4. Udati-le cu foarte mare grija. in general trebuie sa urmariti un anumit program, in functie de nevoile fiecarei plante. Udarea in exces este o cauza des intalnita in procesul de ofilire.

5. Adaugati putin fertilizant si cel pe care il amestecati cu apa sau pamantul plantelor, asigurati-va ca are un continut scazut de nitrogen. In general cele care contin aceasta substanta in cantitati mari, nu sunt de prea mare folos deoarece in loc sa stimuleze cresterea florilor, stimuleaza doar cresterea frunzelor.

6. De fiecare data cand planta da semne ca are flori care se vor ofili, acestea trebuiesc indepartate. daca acestea nu vor fi indepartate aveti toate sansele sa cresteti o planta cu mai multe frunze.

7. Si frunzele trebuiesc indepartate daca se usuca sau dau semne ca s-au imbolnavit. Daca nu le indepartati la timp, boala s-ar putea raspandi si va fi afectata intreaga planta.

8. Verificati din timp daca planta este sanatoasa si interveniti prompt atunci cand apar primele semne ale unor eventuale boli. In unele cazuri veti avea nevoie de un insecticid special, iar in altele doar indepartarea partilor bonlave ar putea fi o metoda care sa dea rezultate.

Unul dintre aspectele cele mai satisfacatoare ale gradinaritului este ca puteti sa cresteti propriile plante. Puteti organiza astfel si o succesiune continua de plante care va vor decora placut casa. De asemenea pe intreg parcursul anului veti putea sa oferiti vecinilor si celor apropiati un cadou deosebit, pe intreg parcursul anului.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare

  • Pregatirea gradinii pentru sezonul cald incepe in martie

    Luna martie a adus anul acesta o vreme mai calda decat de obicei, extrem de potrivita pentru a insufla gradinii tale viata. Cand temperaturile depastesc pragul de zero grade si incep sa devina constante, iti poti face in sfarsit planuri pentru plantele tale dragi.

  • Plante utile pentru combaterea daunatorilor din gradina

    Exista o lege a naturii potrivit careia toate componentele mediului se armonizeaza. In realitate mereu vor fi exceptii, iar persoanele care se indeletnicesc cu gradinaritul cunosc bine acest lucru. Dovada ca bolile si daunatorii constituie o provocare constanta atat pentru plantele crescute afara cat si pentru majoritatea celor din apartament.

  • Tu pe ce criterii alegi ghiveciul pentru flori?

    Atat in sens practic cat si decorativ alegerea ghiveciului este o optiune esentiala pentru plantele de apartament. Nu exista reguli pentru proiectarea containerelor de flori, afara de aceea care prevede eficientizarea proceselor biologice.

  • Sfaturi pentru ingrijirea plantelor la inceput de toamna

    Incet incet plantele din ghivece trebuie pregatite pentru sezonul rece. In regiunile mai reci, acestea ar trebui depozitate inca din luna septembrie undeva unde sunt ferite de frig

  • Solutii pentru protejarea plantelor de interior

    Temperaturile reci de afara ne fac sa crestem temperaturile din spatiile unde locuim sau ne desfasuram activitatea. Multe persoane isi fac griji din aceasta cauza pentru plantele din casa ori cele adapostite pana la trecerea frigului.


Warning: fopen(cache/37eff1678ec503e3490043f87fa915f6) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139