Ardelean

Pomul este de vigoare mijlocie si rodeste pe ramuri scurte.
Fructele au marime mijlocie, de forma sferic-alungita, cu contur regulat si suprafata neteda. Pielita are ceara multa, are culoarea de fond galbena ca ceara, acoperita cu rosu bordo aproape pe toata suprafata, cu puncte mici.
Pulpa este alb-galbuie, foarte fina, suculenta, dulce si placut acidulata, cu aroma fina.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

 • Parcul National Ceahlau

  Ceahlaul este un munte legendar, un adevarat Olimp al romanilor. Aria naturala cu acelasi nume se intinde in extremitatea central-vestica a judetului Neamt, pe teritoriile administrative ale comunelor Bicazu Ardelean, Ceahlau si Tasca si al orasului Bicaz.

 • Cum crestem meri ?

  Putem sa mancam mere direct din pom, in compozitia unei placinte sau stoarse de zeama bogata in vitamina C, intr-un pahar. Merele au fost si sunt in continuare printre cele mai apreciate fructe pentru gustul ce ne rasfata si vitaminele care ne protejeaza de raceala.

 • Grdina Botanic Macea a Universitii de Vest Vasile Goldi

  Obiectiv de patrimoniu natural, obiectiv tiinific dar i cultural, Parcul dendrologic i ulterior Grdina Botanic Universitar Macea are o istorie de peste 250 de ani. ntins pe o suprafa de 20,5 ha, cuprinznd peste 2.000 uniti taxonomice, plantele lemnoase ct i o bogat colecie de plante erbacee, Grdina Botanic este organizat pe sectoare.

 • Marul - soiuri din sortimentul actual

  Marul - soiuri din sortimentul actual

 • Marul - soiuri din sortimentul actual

  Marul - soiuri din sortimentul actual