Ceaiul de tei - aliment si medicament de exceptie

 Ceaiul de tei se numara deseori printre alimentele mesei de dimineata preferate de copii si adulti. In timp ce micutii il apreciaza pentru gustul placut, cei mari sunt atrasi de beneficiile care se ascund in spatele acestei proprietati gustative.

 

Indiferent daca este consumat ca remediu natural impotriva anumitor afectiuni sau ca simplu aliment, consumatorul are de castigat in planul sanatatii.

 

Ceaiul de tei intruneste in mod neasteptat doua calitati care in aparenta se exclud: aceea de stimulator si de calmant al sistemului nervos, motiv pentru care este recomandat persoanelor tensionate, supuse conditiilor de stres.

 

Datorita calitatii sale sedative este utilizat ca remediu impotriva insomniei, a durerilor de cap cauzate de raceala si a anumitor probleme ale sistemului digestiv precum ulcerul, crampele abdominale sau indigestia.

 

Ceaiul de tei contribuie si la purificarea de toxine a organismului datorita calitatii sudorifice pe care o mai detine si infuzia de soc.

 

La nivelul sistemului cardiovascular actioneaza micsorand tensiunea arteriala persoanelor hipertensive sau in situatiile in care sunt implicati factori emotionali puternici. Totodata infuzia de flori de tei actioneaza impotriva palpitatiilor inimii provocand relaxarea ei.

 

Cu toate acestea s-a constatat ca intrebuintarea excesiva poate atrage dupa sine si unele disfunctionalitati ale inimii mai ales persoanelor cardiace, motiv pentru care  li se si interzice consumul acestui tip de ceai.

 

Pentru o persoana fara astfel de probleme insa, portia de dimineata servita periodic nu prezinta niciun risc, iar pentru una afectata de gripa trei portii de ceai pe zi este chiar recomandata.

 

Ceaiul de tei poate fi indulcit cu miere naturala de albine, situatie in care proprietatile binefacatoare se dubleaza iar gustul devine cu adevarat admirabil.

Articole asemănătoare