Cresterea plantelor agatatoare

 Cand spuneti rudelor sau prietenilor ca va pasioneaza gradinaritul, acestia sunt interesati de ce flori sau legume cresteti, ilustrand imaginea unei mici gradini ce se intinde pe o suprafata nu foarte mare. Nu multa lume se gandeste si la o gradina frumos decorata cu plante agatatoare care sa completeze designul general.

Acestea pot sa se dezvolte pe tulpina copacilor fara a-i impiedica pe acestia sa progreseze pe scara evolutiei, impodobindu-i cu flori frumos colorate si frunze verzi ce seamana cu cele de pe ramuri.

Plantele agatatoare sunt minunate pentru a adauga un plus de culoare gradinii dumneavoastra. Daca nu v-ati gandit pana acum la unele soiuri, documentati-va care se potrivesc cel mai bine designului pe care il detineti si pregatiti-va pentru plantare.

Avand in gradina soiuri de mai multe feluri, aceasta va capata un aspect natural, iar plantele se vor integra perfect in cadrul pe care il veti crea.

Puteti de asemenea sa le orientati cresterea pe gardurile care inconjoara gradina. Chiar daca in timp acesta va deveni in totalitate verde, asteptarea merita.

Cu ajutorul unor sfori subtiri puteti sa orientati cresterea plantelor agatatoare in orice mod doriti. Puteti sa construiti astfel un foisor care sa va fereasca de razele soarelui vara.

Inafara de vita de vie care nu doar infloreste frumos, oferind si roade la venirea toamnei, exista multe plante de unde sa alegeti ce vi se potriveste cel mai bine.

Inainte de a achizitiona orice floare agatatoare intrebati daca aceasta este anuala sau perena. Cele anuale infloresc o singura data, intr-un singur sezon, iar cele perene infloresc in decursul mai multor sezoane.

De asemenea nu uitati ca plantele difera intre ele si fiecare are nevoi speciale, in functie de climatul zonei unde locuiti. Astfel veti economisi timp si bani.

Foto: 1

Articole asemănătoare

  • Sfaturi pentru ingrijirea plantelor de interior

    Plantele sunt asemenea oamenilor, poti fi vesele sau triste, iar lucrul acesta se vede pe chipul lor. De asemenea, se pot confrunta cu probleme de sanatate ca si noi, atunci cand conditiile de dezoltare nu le sunt respectate.

  • 7 plante medicinale de crescut in interiorul locuintei

    Pentru cresterea plantelor medicinale nu este intotdeauna o conditie obligatorie sa dispui de o gradina spatioasa inundata de lumina. Lipsa de spatiu si de timp liber ar trebui sa va ingrijoreze mai putin dupa ce veti cunoaste urmatoarele 8 plante medicinale uzuale pentru interiorul locuintei.

  • Plante care iubesc razele directe ale soarelui

    Cresterea plantelor la soare, in containere sau direct in sol, este o adevarata incercare daca nu sti sa alegi varietatile potrivite.

  • Ingrijirea plantelor tropicale

    Frunzisul bogat si verde al plantelor tropicale este foarte interesant in majoritatea gradinilor, atragand de la o zi la alta tot mai multi gradinari.

  • Deficientele de nutrienti ale plantelor

    Problemele aparute la plante nu sunt intotdeauna provocate de insecte sau de boli. Uneori, o planta care nu este sanatoasa sufera de o deficienta de nutrienti sau, dimpotriva, poate avea prea mult dintr-o substanta nutritiva.


Warning: fopen(cache/9e3ce0bccbdaf9c54231fde21e862fc9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139