Gradinamea.ro Homepage Adauga la favorite Seteaza homepage
Demo magazin virtual Publicitate:

Printeaza acest articol Recomanda acest articol

Cultura bamelor

fructe, ardei, soluri, cultura bamelor, ingrasare, inflorire toamna, fructe toamna, cultura, pamant, metru, plantele, solul

bameBamele sunt foarte pretentioase la caldura. Pentru incoltire au nevoie de 15 grade Celsius, iar pentru fructificare de 35 grade. Prefera soluri usoare, afanate, bogate in substante nutritive. Merg bine mai mult in regiunile din sudul tarii, unde conditiile naturale sunt mai favorabile.

Bamele cer pamant bine pregatit si ingrasat din toamna.

Semanatul se face dupa 20 mai, cand solul este incalzit. Se seamana in randuri departate la 60 cm, plantele rarindu-se dupa rasarire la 30 cm pe rand.

Cu putin inainte de inflorire se aplica o ingrasare suplimentara, ca si la ardei.

Desi rezista bine la seceta, bamele dau productii mari daca sunt udate. Recoltarea se face treptat cand fructele sunt mici si fragede. Productia este de aproximativ 1 kg fructe la metru patrat. 
 

Alte articole

Timisoara doreste sa devina Capitala Verde a Romaniei
In orice oras din lume spatiile verzi sunt parte componenta a vietii economice si sociale, reflectand prin existenta lor nivelul de trai, gradul de cultura si de civilizatie a locuitorilor.
Maslinul
Maslinul este una din cele mai vechi plante de cultura. Pomisorii tinuti in ghiveci se bucura si radiaza de sanatate daca vara sunt tinuti in aer liber. Despre aceste plante se vorbeste
Ciocolata sanatoasa - mit sau realitate?
Au trecut ani buni de la obtinerea primei tablete de ciocolata cu lapte in anul 1875. Elvetianul Daniel Peters, cel caruia ii datoram existenta deliciosului preparat a desavarsit munca inceputa cu milenii in urma de poporul aztec, ce cunostea cultura arborelui de cacao.
Test: Cultura culinara
Omul nu traieste doar cu paine, iar mesele servite zilnic nu reprezinta doar o necesitate fiziologica, ci mai mult decat atat expresia unei culturi si a unui mod de viata. Ce conostiinte aveti despre cultura culinara din celelalte colturi ale lumii?
Galbenelele - un remediu natural stravechi
Galbenelele sunt plante de cultura anuala intalnite frecvent pe tot teritoriul Romaniei ce sunt caracterizate de un miros puternic balsamic si de multiple proprietati curative.