Cultura bamelor

bameBamele sunt foarte pretentioase la caldura. Pentru incoltire au nevoie de 15 grade Celsius, iar pentru fructificare de 35 grade. Prefera soluri usoare, afanate, bogate in substante nutritive. Merg bine mai mult in regiunile din sudul tarii, unde conditiile naturale sunt mai favorabile.

Bamele cer pamant bine pregatit si ingrasat din toamna.

Semanatul se face dupa 20 mai, cand solul este incalzit. Se seamana in randuri departate la 60 cm, plantele rarindu-se dupa rasarire la 30 cm pe rand.

Cu putin inainte de inflorire se aplica o ingrasare suplimentara, ca si la ardei.

Desi rezista bine la seceta, bamele dau productii mari daca sunt udate. Recoltarea se face treptat cand fructele sunt mici si fragede. Productia este de aproximativ 1 kg fructe la metru patrat. 
 

Articole asemănătoare

 • Reventul pentru medicina naturista

  O planta erbacee de cultura, rezistenta si cu aspect viguros, depasind adesea doi metri inaltime, reventul este si o planta medicinala ai carei rizomi se folosesc in diverse tratamente alternative.

 • Timisoara doreste sa devina Capitala Verde a Romaniei

  In orice oras din lume spatiile verzi sunt parte componenta a vietii economice si sociale, reflectand prin existenta lor nivelul de trai, gradul de cultura si de civilizatie a locuitorilor.

 • Maslinul

  Maslinul este una din cele mai vechi plante de cultura. Pomisorii tinuti in ghiveci se bucura si radiaza de sanatate daca vara sunt tinuti in aer liber. Despre aceste plante se vorbeste

 • Ciocolata sanatoasa - mit sau realitate?

  Au trecut ani buni de la obtinerea primei tablete de ciocolata cu lapte in anul 1875. Elvetianul Daniel Peters, cel caruia ii datoram existenta deliciosului preparat a desavarsit munca inceputa cu milenii in urma de poporul aztec, ce cunostea cultura arborelui de cacao.

 • Test: Cultura culinara

  Omul nu traieste doar cu paine, iar mesele servite zilnic nu reprezinta doar o necesitate fiziologica, ci mai mult decat atat expresia unei culturi si a unui mod de viata. Ce conostiinte aveti despre cultura culinara din celelalte colturi ale lumii?