Cum sa aveti o gradina organica

 

 Construirea unei gradini organice menita sa fie sanatoasa si productiva, presupune, in principal, luarea unei decizii din partea dumneavoastra cu privire la localizarea gradinii si la pregatirea acesteia pentru plantarea zonei respective.

Mai intai, pentru a avea o gradina organica, trebuie sa eliminati ingrasamintele chimice si pesticidele. Astfel, solului ii va fi mai bine si va fi in siguranta pe termen lung.

Cumparati seminte organice pentru a experimenta o varietate de plante. Semintele organice reprezinta semintele care nu au fost expuse la substante chimice.

Este cunoscut ca cele mai multe culturi din gradina prefera sa se dezvolte in plin soare.

Identificati ce zone primesc cel putin intre 6 si 8 ore de soare pe zi. Daca le-ati descoperit, acestea vor fi domeniile dumneavoastra prioritare de gradinarit.

Dimensiunea gradinii proprii ar trebui sa fie pe masura timpului de care dispuneti pentru ingrijirea acesteia.

Un gradinar novice nu trebuie sa incerce mai mult de 200 de metri patrati.

Daca nu dispuneti de o gradina, spatiul mai insorit din  balcon poate fi folosit pentru cultivarea  legumelor in containere.

Este util de luat in considerare urmatoarele:

- cerintele de apa din gradina dumneavoastra;

- paturilor de flori, in cazul in care au fost tratate chimic, le puteti adauga o protectie din frunze, paie sau turba; acestea trebuie sa fie plasate in jurul plantelor pentru a preveni evaporarea umiditatii, inghetarea radacinilor sau cresterea buruienilor;

- adaugati sulf in cazul in care solul este prea alcalin;

- materiile organice au un efect de echilibrare asupra pH-ului solului, asa ca adaugarea de compost in belsug sau de humus are rolul de a rezolva orice problema de acest fel;

- puteti adauga var pentru a reduce aciditatea solului; solul acid are pH-ul mai mare de 7.0, in timp ce solul alcalin este mai mic decat 7.00;

- scoateti rocile din pamant daca vreti ca radacinile sa se dezvolte bine.

Paturile asigura conditii excelente de crestere pentru plantele dumneavoastra, astfel incat acestea sa devina mai puternice de la interior spre exterior.

De asemenea plantele vor avea mai putini daunatori si mai putine boli.

O zona umeda atrage ramele.

Daca tineti cont de cateva reguli esentiale, veti avea o gradina bogata si sanatoasa, recolta mult asteptata urmand a fi din belsug.

Articole asemănătoare

  • Am o gradina organica ?

    Deseori gradinarii se intreaba daca au sau nu o gradina organica. Si nu numai ei, se intreaba si cumparatorii din piete, iar cei mai multi au inceput sa nu aleaga fructele si legumele perfecte de pe tarabe.

  • Gradini viu colorate intreg anul

    Atunci cand ne gandim sa amenajam o gradina de flori vrem ca aceasta sa fie frumoasa si atractiva intreg anul. Chiar daca in unele zone din cauza climei acest lucru pare aproape imposibil, cu putina munca puteti da viata unei gradini de invidiat.

  • Vreti sa aveti o gradina vesela intreaga vara?

    V-ati intrebat vreodata cum sa faceti sa aveti o gradina inflorita si viu colorata toata vara? Daca da si nu ati reusit sa gasiti raspunsul, acesta este foarte simplu. Trebuie sa urmati cativa pasi usori pe care nu toata lumea ii cunoaste.

  • Cum sa iti colorezi gradina cu fluturi si pasari

    Toata lumea isi doreste sa aiba o gradina superba care sa aiba rolul de a incalzi aspectul general al locuintei, spatiul relaxant de dupa o zi obositoare de munca.

  • Gradina din galeata

    Daca aveti o gradina sau va pasioneaza in general subiectul, de ce sa nu le impartasiti si copiilor dumneavoastra din tainele si bucuriile acestui hobby?


Warning: fopen(cache/1b08ea3bccb4842d5eda6370036735df) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139