Florile in Feng Shui

Pline de culoare si parfum, folosite pentru a infrumuseta orice spatiu interior sau pentru beneficiile medicinale, florile nu puteau lipsi din Feng Shui, aducand in locuinta fiecaruia energie, creativitate, vitalitate, un plus de prospetime si frumusete. Asa cum era de asteptat fiecare floare va avea semnificatia proprie in Feng Shui. Unele vor aduce intelegerea intre soti si iubirea in interiorul caminului, altele succesul in afaceri sau echilibrul sufletesc, norocul sau creativitatea. Esential este nu doar sa stiti ce va doriti, dar si ce floare va poate aduce indeplinirea dorintei, in conformitate cu principiile Feng Shui.

1. Floarea de lotus

Considerata planta medicinala prin excelenta in Feng Shui (toate partile, de la radacina la floare si frunze, pot fi utilizate in diverse retete), delicatul lotus simbolizeaza si perfectiunea, puritatea, dorinta de perfectionare spirituala. Prezenta adesea in arta budista, floarea de lotus fascineaza nu doar prin frumusetea sa, dar si prin eleganta geometrica a petalelor si a felului in care de fiecare data reuseste sa iasa in evidenta. Potrivit specialistilor in Feng Shui poate fi considerata un simbol al luptei fiecarei fiinte pentru a se perfectiona si a evolua.

2. Crizantema

Pentru multi pasionat de Feng Shui acesta ar fi unul dintre simbolurile sale definitorii, si cum o crizantema (mai ales una galbena) este si un simbol solar, cei care aleg sa le foloseasca pentru a-si decora locuinta, in conformitate cu vechile principii, vor aduce astfel mai multa bucurie si fericire in viata lor. Nobila si plina de vitalitate, identificandu-se cu lumea chineza si aducatoare de noroc, este in Feng Shui una dintre cele mai iubite flori.

3. Trandafirul

Considerat in mai multe culturi o floare regala sau divina, frumoasa, eleganta si parfumata, asociat in chip traditional cu iubirea si fericirea – mai ales in cazul trandafirilor de culoare rosie si cu mireasma puternic – este utilizat in Feng Shui tocmai pentru a atrage si intretine iubirea in camin si in cuplu. Daca rosul ramane culoarea perfecta pentru dragoste, cei galbeni aduc speranta si linistea in universul intim al casei, in vreme ce trandafirul alb inseamna stabilitate, confort si echilibru.

 

4. Florile de cires

Nimic nu este mai frumos decat un cires cu toate florile deschise, puternice, pline de miros si prospetime, iar pentru pasionatii de Feng Shui imaginea unui pom fructifer in aceasta perioada este una esentiala pentru fertilitate, forta vitala si energie. Si nu doar florile de cires sunt foarte cautate, dar si cele de prun, cais, piersica sau mar, in general pomi fructiferi ce se transforma in fiecare an, fie si pentru putina vreme, intr-un spectacol gratios de culoare. florile de cires sunt folosite in Feng Shui pentru sanatate, vitalitate, mentinerea iubirii in familie. Iar in lipsa florilor proaspete puteti folosi la fel de bine si reprezentari ale acestora pentru ca locuinta sa capete un plus de energie, veselie si speranta.

5. Liliacul

Floare plina de culoare si parfum, in cultura chineza traditionala delicatul liliac simbolizeaza modestia, politetea retrasa, respectul pentru ceilalti, asa ca nu intamplator specialistii Feng Shui o considera simbolica pentru virtutea rabdarii. Alb sau mov, plin de arome imbatatoare, liliacul este folosit atunci cand avem nevoie de o sursa de energie vitala in apropiere, de bucurie cotidiana, de speranta in ziua de maine. In casa puteti folosi un buchet bogat de liliac sau, in perioada rece, o imagine (tablou, desen, fotografie) a acestuia, si rezultatelor nu vor intarzia sa se faca simtite.

6. Narcisa

Forta ascunsa de aparenta delicatete, regenerare dupa lunga iarna, puterea de a renaste in fiecare an. Cel putin acestea sunt calitatile esentiale ale narcisei in Feng Shui, si floarea este utilizata mai ales pentru a aduce noroc in cariera cuiva. Alegeti narcise albe, asezati-le in zona dedicata carierei din locuinta si ar trebui in scurta vreme sa incepeti sa ii simtiti energia norocoasa.

7. Orhideea

Simbolizeaza inainte de orice fertilitatea, dar si frumusetea gratioasa, pura, perfectiunea, iar in functie de culoare si locul in care o veti aseza – exista peste 26 000 de varietati de orhidee – mai puteti adauga si creativitate, pasiune, bucurie. Orhideea pare sa fie unul dintre cele mai puternice si influente simboluri florale din Feng Shui, si categoric este unul dintre cele mai vechi, asa ca multi specialisti o recomanda mai ales celor care fac primii pasi in acest domeniu vast si fascinant. Iar daca va cumparati o orhidee trebuie sa aveti grija nu doar la culoarea florilor, dar si la nuanta si materialul din care este facut ghiveciul in care o veti aseza, pentru ca si acesta este un detaliu important.

 

Foto: publicdomainpictures.net, absfreepic.com,

Articole asemănătoare

  • Armonie florala cu Feng Shui

    Florile sunt surse de energie, vitalitate, echilibru si creativitate pentru orice locuinta. Potrivit principiilor Feng Shui energia chi este regenerata usor cu ajutorul florilor, expresia yang a plantelor, si nu trebuie sa le alegeti doar pentru frumusete si parfum. Culoarea este importanta, varsta florii, perioada in care o alegeti si locul in care o veti amplasa, chiar si materialul din care este facut ghiveciul sau jardiniera, toate pot schimba in bine sau in rau – daca sunteti pasionati de Feng Shui – atmosfera din casa.

  • Oaza de armonie - gradina Feng Shui

    Gradina Feng Shui este acel spatiu verde in care cele cinci elemente - foc, apa, lemn, pamant si metal - formeaza un echilibru armonios. De aceea ne simptim foarte bine in acest loc si simtim linistea si relaxarea de care avem nevoie

  • Planificarea unei gradini in stil Feng Shui

    Feng Shui, vechea arta chineza, ne invata cum sa plasam anumite elemente intr-un spatiu. Chinezii sunt de parere ca prin amenajarea unor locuri precum gradina, respectand principiile Feng Shui se poate ajunge la un flux benefic al Chi-ului (forta de energie), ce are capacitatea de a influenta starile sufletesti si chiar starea materiala.

  • Feng Shui in gradina

    Invatatura asiatica veche de 6000 de ani, numita Feng Shui, ne vorbeste despre viata corelata in armonie cu natura. In acest scop, plantele au contribuit si contribuie si astazi la realizarea unui echilibru esential, incarcand orice incapere sau spatiu exterior cu energia si stralucirea lor specifica.

  • Roadele pamantului - simboluri in Feng Shui

    In Feng Shui dovleacul simbolizeaza inainte de orice prosperitatea si abundenta in domeniul spiritual si material.


Warning: fopen(cache/43683c3646f1fbcbc51785c76e8b52db) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139